Hilversum,
19
oktober
2017
|
09:35
Europe/Amsterdam

Dries van Agt en Aad van den Heuvel in Recht van Spreken

Woensdag 1, 8 en 15 november om 20.25 uur op NPO 2

Op woensdag 1 en 8 november zendt MAX om 20.25 uur op NPO 2 nieuwe afleveringen uit van Recht van Spreken. Oud-premier Dries van Agt en oud-journalist en programmamaker Aad van den Heuvel kijken met presentator Elles de Bruin terug op hun werk en leven. Woensdag 15 november wordt om 20.25 uur op NPO 2 Recht van Spreken met Hedy d'Ancona opnieuw uitgezonden.

Dries van Agt – woensdag 1 november 2017 om 20.25 uur op NPO 2
Hij was en is één van de kleurrijkste politici van Nederland: Dries van Agt. Katholiek, Brabander, taalvirtuoos, wielerfanaat én de premier die soms politieke vergaderingen oversloeg om te gaan fietsen. In Recht van Spreken verhaalt oud-minister van justitie en oud-premier Van Agt, 86 jaar inmiddels, over zijn roerige jaren in de politiek en het leven daarna. “In de politiek speel je voortdurend een rol”, aldus Van Agt. Hij noemt de verhitte discussie over ‘de Drie van Breda’ de “aller moeilijkste kwestie” uit zijn politieke loopbaan.

Aad van den Heuvel – woensdag 8 november 2017 om 20.25 uur op NPO 2
Eigenlijk had hij zeeman moeten worden, maar hij werd journalist: Aad van den Heuvel. De gelouterde oorlogsverslaggever, KRO-presentator en schrijver is inmiddels 82 jaar. In Recht van Spreken blikt hij met presentator Elles de Bruin terug op zijn veelbewogen loopbaan en leven. Aad van den Heuvel reisde voor het KRO-actualiteitenprogramma Brandpunt de hele wereld over. Hij maakte reportages over de Vietnamoorlog, de hongersnood in Biafra en de val van de muur in Berlijn. Grote bekendheid kreeg Van den Heuvel eind jaren tachtig met het satirische consumentenprogramma Ook dat nog.

Hedy d'Ancona – woensdag 15 november om 20.25 uur op NPO 2
Hedy d'Ancona, inmiddels tachtig jaar, is haar leven lang een strijdbaar feministe. Ze was minister en Europarlementariër en is nog steeds actief in talloze besturen. Terugblikkend op haar ministerschap zegt D’Ancona: “Het is een vreselijk bestaan. Je hele privésfeer staat onder grote druk. Het is niet leuk, maar het is maar voor een beperkte tijd. Het is wel mooi om dingen te realiseren die je in je hoofd hebt.” En haar geheim van prettig oud worden en er goed uit blijven zien? “Je moet gewoon zo lang mogelijk de dingen blijven doen die je altijd al deed.”

Recht van Spreken
Woensdag 1, 8 en 15 november om 20.25 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin

www.maxvandaag.nl | #rechtvanspreken