Hilversum,
06
september
2021
|
12:02
Europe/Amsterdam

Dramaserie Maud & Babs aflevering 7 en 8 bij MAX

Zondag 24 en 31 oktober

Op zondag 24 en 31 oktober om 22.20 uur op NPO 1 zendt MAX aflevering 7 en 8 uit van de dramaserie Maud & Babs, een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. De sterrencast bestaat onder anderen uit Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten.

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.

Aflevering 7: Tussen zussen - zondag 24 oktober, 22.20 uur, NPO 1
Maud heeft het idee dat Babs zich niet meer wast, ze gaat haar moeder helpen met douchen. Dat is zeer ongemakkelijk voor beiden. Er moet thuiszorg komen. Maud maakt samen met Juliette een afspraak met de casemanager dementie. Vanwege de wachtlijsten is het een probleem om thuiszorg te krijgen. Wie kan de casemanager noteren als contactpersoon? Tot Mauds verontwaardiging beslist Babs dat Juliette dat moet zijn. Het kwetst Maud zeer. Een afspraak met de mentor van Joost vergeet ze en op haar werk ontstaan er problemen. Koen trekt het nauwelijks meer dat Maud steeds bij haar moeder slaapt. Juliette denkt een oplossing gevonden te hebben. Bij haar om de hoek is het Armandohuis, een verpleeghuis voor kunstenaars. Enthousiast volgt ze nauwkeurig alle procedures die nodig zijn om Babs daar in te schrijven. Maud weet intussen eindelijk thuiszorg te regelen, bij een andere zorgorganisatie weliswaar, dus komt er een nieuwe casemanager langs die alle vragen opnieuw stelt. Het is om gek van te worden. Helemaal als blijkt dat Babs in een zogenoemde zorgval terecht is gekomen en minder zorg kan inkopen.

Aflevering 8: Thuis - zondag 31 oktober, 22.20 uur, NPO 1
De casemanager dementie neemt afscheid. Door de zorgval is er geen geld meer voor haar advies. Babs kan maar twee dagen thuiszorg krijgen. Maud laat zich niet kisten, maar Koen ziet dat het te zwaar voor haar is. En niet alleen voor haar. Babs moet naar een verpleeghuis en hij gaat dat voor Maud regelen. Maud twijfelt, maar er zijn weinig andere opties.
Koen vindt een verpleeghuis in Anna Paulowna, daar is net een plek vrijgekomen. Als ze snel beslissen kan Babs daar wonen. Maud gaat met Juliette en Babs kijken. Babs vindt het verschrikkelijk en Maud eigenlijk ook. Het is bovendien een uur rijden, dus elke dag even langsgaan, zit er niet in. Maud stelt de beslissing uit en Koen is woedend! Wat wil Maud dan? Babs in huis nemen? Hij herhaalt wat hij eerder heeft gezegd: dan gaat hij weg! Maud gaat bij haar moeder eten. Babs is heel verdrietig, Maud mag niet weggaan. Maud heeft geen zin om weer op de bank te gaan slapen, dus neemt ze haar moeder mee naar huis en legt haar in het bed van Rosa. Koen is er toch niet. Maar dan komt Koen onverwacht naar huis.

Cast
De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (Vintage). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

Maud & Babs (acht afleveringen)
Aflevering 7 en 8
Zondag 24 en 31 oktober
Om 22.20 uur op NPO 1
MAXVandaag.nl

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX.
De serie is gebaseerd op de feuilletons van Elle van Rijn in het ‘Dagboek van Maud’ in de Libelle.

Twitter.com/OmroepMAX | Facebook.com/OmroepMAX/ | Instagram.com/OmroepMAX_