Hilversum,
11
oktober
2021
|
09:47
Europe/Amsterdam

Dramaserie Maud & Babs aflevering 6 bij MAX

Zondag 17 oktober

Op zondag 17 oktober om 22.20 uur op NPO 1 zendt MAX de zesde aflevering uit van de dramaserie Maud & Babs, een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. De sterrencast bestaat onder anderen uit Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten.

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.

Aflevering 6: Surprise - zondag 17 oktober, 22.20 uur, NPO 1
Ook de huisarts ziet uiteindelijk dat Babs waarschijnlijk aan het dementeren is. Maud krijgt een doorverwijzing naar de geriater. Er volgen verschillende onderzoeken in het ziekenhuis. De afspraak is dat Juliette haar begeleidt, maar zij laat het halverwege afweten. Ze heeft het te druk met het organiseren van een surpriseparty voor de vijfenzeventigste verjaardag van Babs. En dus moet Maud op stel en sprong haar werkrooster ruilen met Suus. Maud twijfelt of een surpriseparty wel zo’n goed idee is en ook Babs is na de diagnose Alzheimer niet in de stemming om haar verjaardag te vieren. Ze wil eigenlijk niet dat iemand het weet. Zeker haar vriend Herman niet. Juliette organiseert intussen een etentje in een restaurant en studeert met Joost en Rosa een lied in. Op de dag van het feest is Babs verbolgen over de enorme gouden ballonnen met ''vijfenzeventig'' boven de deur. Zo oud is ze toch nog niet! Ze klimt op een stoel om de letters weg te halen en valt. Gelukkig heeft ze niets gebroken.

Cast
De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (See me). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

Maud & Babs (acht afleveringen)
Aflevering 6
Zondag 17 oktober
Om 22.20 uur op NPO 1
MAXVandaag.nl

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX.
De serie is gebaseerd op de feuilletons van Elle van Rijn in het ‘Dagboek van Maud’ in de Libelle.

Twitter.com/OmroepMAX | Facebook.com/OmroepMAX/ | Instagram.com/OmroepMAX_