Hilversum,
04
oktober
2021
|
09:39
Europe/Amsterdam

Dramaserie Maud & Babs aflevering 5 bij MAX

Zondag 10 oktober

Op zondag 10 oktober om 22.20 uur op NPO 1 zendt MAX de vijfde aflevering uit van de dramaserie Maud & Babs, een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. De sterrencast bestaat onder anderen uit Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten.

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.

Aflevering 5: Diagnose - zondag 10 oktober, 22.20 uur, NPO 1
Babs trekt steeds alle stekkers uit het stopcontact. Als haar koffieapparaat het daardoor niet meer lijkt te doen, gaat ze naar de witgoedwinkel om een nieuwe aan te schaffen. Alleen koopt ze een stofzuiger! Babs belt Maud met de vraag of ze haar bij de winkel kan komen ophalen met die zware doos. Maud is onderweg naar een bevalling dus dat komt heel slecht uit, maar ze kan haar moeder ook niet bij de winkel laten staan. Hoe nu verder? Babs kan niet mee naar binnen en in de auto achterlaten is ook geen optie. De Griekse oma van het gezin nodigt Babs uit in de keuken. Babs is zeer onder de indruk van de oma; ze woont bij haar dochter in huis en bepaalt voor een groot deel wat er gebeurt. Dat zou Babs zelf ook wel willen! Tijdens een etentje met de hele familie brengt ze het ter sprake. Rosa vindt het wel een goed idee. Babs kan op haar kamer slapen, want zij woont nu toch op kamers. Maud maakt er een grap over, maar Koen zegt dat hij vertrekt als Babs bij hen in huis komt wonen.

Cast
De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (See me). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

Maud & Babs (acht afleveringen)
Aflevering 5
Zondag 10 oktober
Om 22.20 uur op NPO 1
MAXVandaag.nl

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX.
De serie is gebaseerd op de feuilletons van Elle van Rijn in het ‘Dagboek van Maud’ in de Libelle.

Twitter.com/OmroepMAX | Facebook.com/OmroepMAX/ | Instagram.com/OmroepMAX_