Hilversum,
28
september
2021
|
12:28
Europe/Amsterdam

Dramaserie Maud & Babs aflevering 4 bij MAX

Zondag 3 oktober

Op zondag 3 oktober om 22.20 uur op NPO 1 zendt MAX de vierde aflevering uit van de dramaserie Maud & Babs, een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. De sterrencast bestaat onder anderen uit Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten.

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.

Aflevering 4: Even weg - zondag 3 oktober, 22.20 uur, NPO 1
Koen vindt dat hij te weinig aandacht krijgt van Maud. Hij organiseert een weekendje samen weg met de boot. Maud vindt het lastig om haar moeder alleen te laten, maar Juliette belooft voor haar te zorgen. Terwijl Maud op de boot vooral bijslaapt, gaat Juliette met haar moeder shoppen. Ze hebben aanstekelijk veel plezier samen, tot Juliette een pashokje uitkomt en Babs kwijt is. Een aardige taxichauffeur wil Babs wel even thuisbrengen. Maar waar woont zij eigenlijk? Ondertussen heeft Juliette Maud gealarmeerd. Eerst vindt Maud nog dat ze het zelf moet oplossen, maar als Babs echt onvindbaar lijkt, zet Koen Maud met grote tegenzin af in de haven. Maud verwijt Juliette dat ze alleen de leuke dingen met haar moeder doet. Juliette werpt tegen dat zij het leven van Babs juist verrijkt, terwijl Maud alleen maar tegen haar loopt te zeuren. Als de taxichauffeur Babs uiteindelijk thuis aflevert, heeft Babs vooral aandacht voor Juliette. Maud mag de taxirit afrekenen.

Cast
De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (See me). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

Maud & Babs (acht afleveringen)
Aflevering 4
Zondag 3 oktober
Om 22.15 uur op NPO 1
MAXVandaag.nl

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX.
De serie is gebaseerd op de feuilletons van Elle van Rijn in het ‘Dagboek van Maud’ in de Libelle.

Twitter.com/OmroepMAX | Facebook.com/OmroepMAX/ | Instagram.com/OmroepMAX_