Hilversum,
01
september
2021
|
10:14
Europe/Amsterdam

Dramaserie Maud & Babs aflevering 4, 5 en 6 bij MAX

Op zondag 3, 10, 17 oktober om 22.20 uur op NPO 1 zendt MAX aflevering 4, 5 en 6 uit van de dramaserie Maud & Babs, een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. De sterrencast bestaat onder anderen uit Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten.

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.

Aflevering 4: Even weg - zondag 3 oktober, 22.20 uur, NPO 1
Koen vindt dat hij te weinig aandacht krijgt van Maud. Hij organiseert een weekendje samen weg met de boot. Maud vindt het lastig om haar moeder alleen te laten, maar Juliette belooft voor haar te zorgen. Terwijl Maud op de boot vooral bijslaapt, gaat Juliette met haar moeder shoppen. Ze hebben aanstekelijk veel plezier samen, tot Juliette een pashokje uitkomt en Babs kwijt is. Een aardige taxichauffeur wil Babs wel even thuisbrengen. Maar waar woont zij eigenlijk? Ondertussen heeft Juliette Maud gealarmeerd. Eerst vindt Maud nog dat ze het zelf moet oplossen, maar als Babs echt onvindbaar lijkt, zet Koen Maud met grote tegenzin af in de haven. Maud verwijt Juliette dat ze alleen de leuke dingen met haar moeder doet. Juliette werpt tegen dat zij het leven van Babs juist verrijkt, terwijl Maud alleen maar tegen haar loopt te zeuren. Als de taxichauffeur Babs uiteindelijk thuis aflevert, heeft Babs vooral aandacht voor Juliette. Maud mag de taxirit afrekenen.

Aflevering 5: Diagnose - zondag 10 oktober, 22.20 uur, NPO 1
Babs trekt steeds alle stekkers uit het stopcontact. Als haar koffieapparaat het daardoor niet meer lijkt te doen, gaat ze naar de witgoedwinkel om een nieuwe aan te schaffen. Alleen koopt ze een stofzuiger! Babs belt Maud met de vraag of ze haar bij de winkel kan komen ophalen met die zware doos. Maud is onderweg naar een bevalling dus dat komt heel slecht uit, maar ze kan haar moeder ook niet bij de winkel laten staan. Hoe nu verder? Babs kan niet mee naar binnen en in de auto achterlaten is ook geen optie. De Griekse oma van het gezin nodigt Babs uit in de keuken. Babs is zeer onder de indruk van de oma, ze woont bij haar dochter in huis en bepaalt voor een groot deel wat er gebeurt. Dat zou Babs zelf ook wel willen! Tijdens een etentje met de hele familie brengt ze het ter sprake. Rosa vindt het wel een goed idee, Babs kan op haar kamer slapen, want zij woont nu toch op kamers. Maud maakt er een grap over maar Koen zegt dat hij vertrekt als Babs bij hen in huis komt wonen.

Aflevering 6: Surprise - zondag 17 oktober, 22.20 uur, NPO 1
Ook de huisarts ziet uiteindelijk dat Babs waarschijnlijk aan het dementeren is. Maud krijgt een doorverwijzing naar de geriater. Er volgen verschillende onderzoeken in het ziekenhuis. De afspraak is dat Juliette haar begeleidt, maar zij laat het halverwege afweten. Ze heeft het te druk met het organiseren van een surprise party voor de vijfenzeventigste verjaardag van Babs. En dus moet Maud op stel en sprong haar werkrooster ruilen met Suus. Maud twijfelt of een surpriseparty wel zo’n goed idee is en ook Babs is na de diagnose Alzheimer niet in de stemming om haar verjaardag te vieren. Ze wil eigenlijk niet dat iemand het weet. Zeker haar vriend Herman niet. Juliette organiseert intussen een etentje in een restaurant en studeert met Joost en Rosa een lied in. Op de dag van het feest is Babs verbolgen over de enorme gouden ballonnen met ''vijfenzeventig'' boven de deur. Zo oud is ze toch nog niet! Ze klimt op een stoel om de letters weg te halen en valt. Gelukkig heeft ze niets gebroken.

Cast
De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (Vintage). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

Maud & Babs (acht afleveringen)
Aflevering 4, 5 en 6
Zondag 3, 10 en 17 oktober
Om 22.20 uur op NPO 1
MAXVandaag.nl

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX.
De serie is gebaseerd op de feuilletons van Elle van Rijn in het ‘Dagboek van Maud’ in de Libelle.

Twitter.com/OmroepMAX | Facebook.com/OmroepMAX/ | Instagram.com/OmroepMAX_