Hilversum,
20
september
2021
|
13:48
Europe/Amsterdam

Dramaserie Maud & Babs aflevering 3 bij MAX

Zondag 26 september

Op zondag 26 september om 22.15 uur op NPO 1 zendt MAX de derde aflevering uit van de dramaserie Maud & Babs, een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. De sterrencast bestaat onder anderen uit Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten.

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.

Aflevering 3: Onbereikbaar - zondag 26 september, 22.15 uur, NPO 1
Maud heeft het eindelijk voor elkaar dat er iemand van de gemeente komt voor een keukentafelgesprek, zodat er thuishulp kan worden aangevraagd voor haar moeder. Babs is onbereikbaar. Haar telefoon ligt in de wc. Als Maud haar eindelijk te pakken krijgt, weigert Babs te komen. Ze is namelijk bij haar favoriete dochter Juliette, die bezig is met de voorbereidingen van haar expositie met schilderijen. Omdat het Juliette tegenvalt, een hele dag met haar moeder, brengt ze haar net op tijd voor het keukentafelgesprek terug naar huis. Babs overtuigt de dame van de gemeente ervan dat ze helemaal geen hulp nodig heeft. Het huis lijkt ook aardig opgeruimd, maar wanneer Maud, als bewijs van het tegendeel, de meterkast opentrekt om te laten zien dat Babs daar geeltjes heeft hangen met zaken die ze niet mag vergeten, wordt ze bijna bedolven onder de weggewerkte troep. Babs voelt zich vernederd. Er is niets met haar aan de hand, ze heeft alleen een vochtgebrek. Maar die avond is Babs helemaal in haar element. Trots als een pauw op haar dochter Juliette, zingt ze een prachtig lied. “Zie je wel dat er niets met mama aan de hand is”, jubelt Juliette. Babs kan ook nog heel goed naar huis rijden, meent ze. Maud twijfelt, maar probeert het los te laten en gaat naar huis. Wat ze niet weet is dat de auto van Babs even daarvoor is weggesleept, omdat hij verkeerd geparkeerd stond.

Cast
De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (See me). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

Maud & Babs (acht afleveringen)
Aflevering 3
Zondag 26 september
Om 22.15 uur op NPO 1
MAXVandaag.nl

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX.
De serie is gebaseerd op de feuilletons van Elle van Rijn in het ‘Dagboek van Maud’ in de Libelle.

Twitter.com/OmroepMAX | Facebook.com/OmroepMAX/ | Instagram.com/OmroepMAX_