Hilversum,
09
augustus
2021
|
13:01
Europe/Amsterdam

Dramaserie Maud & Babs aflevering 2 bij MAX

Op zondag 19 september om 22.15 uur op NPO 1 zendt MAX de tweede aflevering uit van de dramaserie Maud & Babs, een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. De cast sterrencast bestaat onder anderen uit Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten.

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.

Aflevering 2: Een levensbedreigende situatie - zondag 19 september, 22.15 uur, NPO 1
“Ik bloed dood!” appt Babs als Maud niet direct reageert op haar bericht dat ze zich heeft gesneden. Maud onderbreekt haar spreekuur, maar aangekomen bij het huis van haar moeder kan ze niet naar binnen. Ze heeft nog steeds geen sleutel. Haar zus Juliet, die ook aan komt rennen, blijkt er wel één te hebben. In de tuin zit de rest van de familie al. Babs heeft iedereen geappt en vindt het reuze gezellig. Koen heeft al een pleister op haar wond geplakt. Maud probeert met haar zus de situatie van haar moeder te bespreken. Volgens Juliet is er niets aan de hand. Dementeren, hoe durft Maud dat te suggereren?
Maud maakt een afspraak met de huisarts, zogenaamd voor het wondje, maar ze wil eigenlijk dat hij Babs test op dementie. Babs is verontwaardigd. Maar slim als ze is, komt ze niet slecht uit de test. In de auto terug naar huis reageert Babs woedend op Maud. Ze wil haar dochter niet meer zien. Maar als Babs later die avond een magnetronmaaltijd met plastic bakje en al in de oven zet, moet Maud toch weer komen.'s Nachts moet Maud haar bed uit; door het voorval met haar moeder heeft ze de klacht van een patiënt over het hoofd gezien. Haar collega Suus vindt dat Maud een structurele oplossing moet zoeken voor haar moeder.

Cast
De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Mi Vida), Rifka Lodeizen (Judas), Kim van Kooten (Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Bram Fischer, Gooische Vrouwen). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger (Vintage). De regie is in handen van Barbara Bredero (Taal is zeg maar echt mijn ding).

Maud & Babs (acht afleveringen)
Aflevering 2
Zondag 19 september
Om 22.15 uur, op NPO 1
MAXVandaag.nl

Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX.
De serie is gebaseerd op de feuilletons van Elle van Rijn in het ‘Dagboek van Maud’ in de Libelle.

Twitter.com/OmroepMAX | Facebook.com/OmroepMAX/ |Instagram.com/OmroepMAX_