Hilversum,
28
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dorstlustige Hoogheden (28-01-2014)

Carnavalsdocumentaire bij MAX

Hilversum, 28 januari 2014 – Vlak voor Carnaval zendt MAX op maandag 24 februari om 11.25 uur op NED 2 een carnavalsdocumentaire uit. In deze documentaire worden de ‘Prins’ en de ‘Vorst’ van Roermondse stadscarnavalsvereniging ‘Den Uul’ gevolgd, in de periode voor, na en tijdens het vier dagen durende festijn.

In de documentaire zien we de twee belangrijkste figuren van het carnavalsfeest: de prins en de vorst. Vorst Sybert van Keeken: “Carnaval bindt, verbindt en levert veel contacten op’. Prins Marc Mooren voegt daar aan toe: “Carnaval is een spel van lol en plezier, van een lach en een traan”.

In de documentaire zien we uiteraard hoe de vier feestdagen verlopen, maar de kijker krijgt ook een exclusieve kijk in het reilen en zeilen achter de schermen van dit festijn. Hoe gaan collega-verenigingen bijvoorbeeld met elkaar om? En spelen er zich nog spannende intriges af binnen de 600 leden tellende vereniging Den Uul? Vriendschap en trouw blijken hierbij belangrijke begrippen.

De boeiende en verrassende documentaire Dorstlustige Hoogheden geeft een onverwacht beeld van het spel Carnaval, veelal achter de schermen. De hoofdpersonen vertellen over hún persoonlijke kijk op het volksevenement. 

MAX: Dorstlustige Hoogheden
Maandag 24 februari om 11.25 uur op Nederland 2
www.omroepmax.nl