Hilversum,
28
februari
2017
|
17:00
Europe/Amsterdam

Donderdag in Van onschatbare waarde van MAX

2 maart om 21.25 uur op NPO 1

O.a: een Brood, Chinees porselein, een koninklijke kindertekening en een bijzonder ticket

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Vanaf aanstaande donderdag om 21.25 uur op NPO 1 ziet u het gloednieuwe Van onschatbare waarde bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in Van onschatbare waarde zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest. Meer informatie over en op zoek naar foto's van de experts? Kijk dan snel op de perssite van MAX!

Aflevering 1 – donderdag 2 maart om 21.30 uur op NPO 1
Het startschot voor de eerste aflevering wordt gegeven door Alexander. Hij heeft bijzondere objecten voor de echte liefhebber: twee flessen rode wijn. Logischerwijs gaat het hier niet over een slobberwijntje uit de buurtsuper: Alexander biedt de experts twee flessen Bordeaux uit 1988 van ’s werelds bekendste wijnhuis aan: Chateau Petrus.

Ook zien we de verzamelaar Reng. Hij brengt een servies mee uit de meest succesvolle periode uit de Nederlandse handel van weleer: de Gouden Eeuw. Het gaat om Chinees porselein, bestemd voor de Nederlandse markt, onder andere afkomstig van het gezonken VOC-schip ‘Geldermalsen’. Het blauw-witte porselein werd in 1984 opgedoken, in 1986 geveild bij Christie’s en nu, in 2017, aangeboden aan onze experts. Één van hen heeft een speciale band met de VOC, en toont direct zijn serieuze interesse…

En verder: Corry probeert haar Herman Brood te verkopen aan de experts. Het gaat om een bijzonder werk: Corry won het schilderij, dat Brood speciaal voor de gelegenheid maakte, tijdens een belactie van de Veronicagids in 1997. Wat is het waard? En belangrijker: wat hebben Ilse, Bert, Ebert en Arnold er voor over?

Verkoopster Esther komt met een curieus collectorsitem: twee documenten met daarop de handtekening van de vermoedelijke moordenaar van John F. Kennedy: Lee Harvey Oswald. Hij maakte ooit de overtocht naar Nederland. Esthers vader, toen werkzaam bij de Holland-Amerika Lijn, bewaarde de tickets. Had hij een neusje voor waardevolle spullen in wording?

Tot slot zien we aan het eind van deze eerste aflevering verzamelaar Patrick. Hij heeft een originele kindertekening van een zesjarige Prinses Beatrix in de aanbieding. Het bedrag dat hij voor de tekening uit 1944 in zijn hoofd heeft is allerminst kinderachtig… De vraag is: hoe graag willen de experts deze officiële ‘Trix’ aan hun collectie toevoegen?

Raadpleeg het eerder verstuurde aankondigingsbericht voor meer informatie.Van onschatbare waardeIedere donderdag om 21.25 uur op NPO 1Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | facebook.com/vanonschatbarewaarde