Hilversum,
05
april
2017
|
11:55
Europe/Amsterdam

Donderdag in Van onschatbare waarde: 1 van de slechts 5 Deur-pocketglobes ter wereld en zwaar werk van Gerti Bierenbroodspot

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Aanstaande donderdag om 21.25 uur op NPO 1 ziet u de laatste aflevering van het eerste seizoen van Van onschatbare waarde bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in Van onschatbare waarde zijn; Ilse DaatselaarArnold WeghBert Degenaar en Ebert Roest. Op zoek naar meer informatie over en foto's van de experts? Kijk dan snel op de perssite van MAX!

Informatie aflevering 6 - donderdag 6 april om 21.25 uur op NPO 1
De eerste verkoper is Maxime, hij komt met een pocketglobe uit 1720, die meer dan 100 jaar in het bezit van zijn familie is. De globe ligt al drie decenia bij Maxime in een la en dat vindt hij toch een beetje zonde. Johannes Deur, zeekaartenmaker van weleer, maakte de globe en kleurde de bol met de hand in. Op de wereld zijn maar vijf exemplaren van de zakglobe bekend. Dit object lijkt op het lijf geschreven van ‘man van de wereldbol’ Bert, maar er lijken meer kapers op de kust te zijn. Zijn die bereid om tot het uiterste te gaan?

Dan zien we verkoper Jan. Hij komt met een paar honderd stukken: een complete verzameling KLM-objecten. Sinds 1952 krijgt elke businessclass-passagier bij de luchtvaartmaatschappij een Delftsblauw miniatuurhuisje van een bestaand Hollands gebouw, gevuld met jenever. Wie van de experts gaat op reis naar huis en neemt de verzameling mee? Of is verkoper Jan toch te gehecht aan zijn blauwwitte miniatuurdorp?

Verder een cocktailshaker met een goed verhaal uit een bijzondere club, jonge verkoper Ties met een antiek bestekfoedraal en de serie wordt afgesloten met drie loodzware bronzen helmen van kunstenares Gerti Bierenbroodspot.

Raadpleeg het eerder verstuurde aankondigingsbericht voor meer informatie.

Van onschatbare waarde
Donderdag om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | www.facebook.com/vanonschatbarewaarde