Hilversum,
15
augustus
2017
|
17:08
Europe/Amsterdam

Donderdag in Hollandse Zaken: Wat Trump met ons doet...

17 augustus om 21.05 op NPO 2

Aanstaande donderdag vanaf 21.05 uur in Hollandse Zaken op NPO 2: Wat doet Trump met ons? De Amerikaanse president maakt het steeds bonter. We wisten al dat hij lomp, rancuneus, leugenachtig, vrouwonvriendelijk, ondiplomatiek en geen vriend van journalisten is. Nu dreigt hij openlijk met een kernoorlog en wekt de schijn neonazi’s de hand boven het hoofd te houden.

Trumps opstelling wakkert de tegenstellingen in Amerika en de rest van de wereld aan. In Amerika is vóór of tégen Trump zijn een splijtzwam. Het rijt vriendschappen, families, buurten en partijen uiteen. In de rest van de wereld groeit nu de angst dat Trump binnenkort een uitglijder met rampzalige gevolgen maakt.

Welk effect heeft de ongrijpbare Trump op ons, in het kleine Nederland? Wakkert hij angst aan? En hoe voorkomen we dat ook hier de tegenstellingen groter worden? Of nemen we die machtige Amerikaanse president het best met een korrel zout? En is het democratische systeem in de VS sterk genoeg om die malle, maar ook slimme Trump in toom te houden?

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken, het wekelijkse discussieprogramma van MAX: feiten, meningen en emoties over kwesties die Nederland bezighouden.

Hollandse Zaken
Donderdag 17 augustus
Rond 21.05 uur live bij MAX op NPO 2

www.maxvandaag.nl | #HollandseZaken | @HollandseZaken | www.facebook.com/HollandseZaken