Hilversum,
08
augustus
2017
|
16:19
Europe/Amsterdam

Donderdag in Hollandse Zaken: jong en opgebrand

Donderdag 10 augustus

Aanstaande donderdag vanaf 21.10 uur op NPO 2 in Hollandse Zaken: Een stijgend aantal jonge werknemers lijdt aan een burn-out. Ze werken nog maar net en kennen niet de dubbele belasting van kleine kinderen én een drukke baan. Hoe kunnen zij dan toch opgebrand raken?

Vorig jaar kampte 1 op de 7 werknemers met een burn-out. Het aantal twintigers onder hen is opvallend hoog: ruim 240.000. Voorheen zaten vooral veertigers en mensen met jonge kinderen door werkstress ziek thuis.

Nu gaat dus vooral om twintigers. Een mogelijke oorzaak is de flexibele arbeidsmarkt. Zekerheid en rust van een vaste baan zijn voor jongeren nauwelijks weggelegd. Ook zou meespelen dat jonge werknemers -‘de achterbankgeneratie’- door hun beschermde opvoeding minder gewend zijn aan tegenslag en kritiek. Voorts is het eeuwige online zijn van belang. Er is nooit meer ‘even niets’, ze staan altijd ‘aan’.

In Hollandse Zaken opgebrande jongeren, werkgevers en deskundigen. Hoe houden we twintigers opgewekt aan het werk?

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken, het wekelijkse discussieprogramma van MAX: Feiten, meningen en emoties over kwesties die Nederland bezig houden.

Hollandse Zaken
Donderdag 10 augustus 2017
Rond 21.10 uur live op NPO 2
www.maxvandaag.nl