Hilversum,
29
augustus
2017
|
14:40
Europe/Amsterdam

Donderdag in Hollandse Zaken: Gesteggel in stiefgezinnen

Donderdag 31 augustus

Aanstaande donderdag vanaf 21.05 uur in de laatste Hollandse Zaken van dit seizoen op NPO 2: het gesteggel in stiefgezinnen. Ruzie over de opvoeding, exen die zich overal mee blijven bemoeien en stiefkinderen die de nieuwe partner van pa niet moeten. Het is een opgave om een stiefgezin – waarbij tenminste een van de partners kinderen uit een eerdere relatie heeft – bij elkaar te houden. Naar schatting redt twee op de drie samengestelde gezinnen het uiteindelijk niet.

Veel stellen beginnen op een roze wolk. Tot over hun oren verliefd denken de partners hun beider gezinnen tot een prachtig nieuw geheel te smeden. Met soms als bonus een liefdesbaby. Maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Met pijnlijke gevolgen voor de kinderen die een tweede scheiding meemaken. En voor grootouders, die weer afscheid moeten nemen van hun stiefkleinkinderen.

In de laatste Hollandse Zaken van dit seizoen: Waarom is het zo moeilijk een harmonieus stiefgezin te vormen? Waar gaat het mis? Welke valkuilen zijn te vermijden?

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken, het wekelijkse discussieprogramma van MAX: feiten, meningen en emoties over kwesties die Nederland bezighouden.

Hollandse Zaken
Donderdag 31 augustus
Rond 21.05 uur live bij MAX op NPO 2

www.maxvandaag.nl | #HollandseZaken | @HollandseZaken | www.facebook.com/HollandseZaken