Hilversum,
24
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dokter Deen vanaf 4 januari weer van start!

Dokter Deen vanaf 4 januari weer van start!

Hilversum, 24 november 2015 - Vanaf 4 januari 2016 is MAX’ populaire dramaserie Dokter Deen terug met een spiksplinternieuw seizoen! Iedere maandagavond om 22.05 uur op NPO 1 wordt de kijker weer meegenomen in het leven van Vlielands bevlogen huisarts Maria Deen, vertolkt door Monique van de Ven. Nieuwe acteurs in dit seizoen zijn Abbey Hoes, Bram van der Vlugt, Dragan Bakema en Pepijn Schoneveld.

In het nieuwe, derde seizoen van de MAX-serie zorgt Maria Deen niet alleen voor het welzijn van de eilanders en aanwezige toeristen, maar ook voor het welzijn van haar moeder (Pleuni Touw). Moeder Deen begint langzaamaan te dementeren en wordt door Maria in huis genomen. Ondanks dat haar moeder in een ‘verzet fase’ zit, zorgt ze tegelijkertijd voor een komische ondertoon en een lach op Maria’s gezicht. Moeder Deens vergeetachtigheid blijkt namelijk visionaire ideeën in haar los te maken.

De relatie tussen Maria en Oscar (Leopold Witte) blijft problematisch. In de eerste afleveringen bereikt hun verhouding zelfs een dieptepunt. Zal het hun lukken hun relatie te herstellen? Maria’s psychiater Max (Hans Dagelet) maakt een grote kans het van Oscar te winnen. Als de twee haantjes met elkaar in gevecht raken, neemt Maria een radicaal besluit. Ook Maria’s ex, de anarchistische Sven (Huub van der Lubbe), blijft een belangrijke rol spelen in haar leven, niet alleen omdat hij de vader van haar kinderen is.

Ook de relaties van Maria’s drie kinderen maken crises door. Het verse huwelijk van Isa (Markoesa Hamer) en Freek (Oren Schrijver), de dominee van het eiland, wankelt. Zoon Robbert (Jelle de Jong) wordt de Don Juan van het eiland en veroorzaakt daarmee veel problemen. Als de superintelligente vervangster van zijn moeder Pip (Abbey Hoes) verschijnt, verandert zijn leven. Jongste dochter Wendy (Lisa Smit) gaat studeren in Leeuwarden, terwijl haar baby en invalide vriend Paul (David Lucieer) op het eiland blijven. Ze ontmoet in de stad een mysterieuze man (Dragan Bakema), die heel anders blijkt te zijn dan ze had verwacht. 

Heleen (Liz Snoijink) overkomt het grootste noodlot wat een moeder kan treffen. Toch toont ze zich ongekend krachtig, intuïtief en sterk. Wat de rol van Bart Vos (Bram van der Vlugt) in Dokter Deen zal zijn, wordt halverwege de serie helder.

Edwin de Vries is het brein achter Dokter Deen en schreef alle afleveringen samen met Simone Kome van Breugel. Ook regisseert hij dit seizoen voor het eerst zes van de tien afleveringen. Ineke Houtman, die in seizoen 2 ook één van de regisseurs was, neemt de overige vier voor haar rekening.

Aflevering 1 – maandag 4 januari om 22.05 uur op NPO 1 
Maria krijgt op de begrafenis van haar vader een schokkend bericht. Ze zoekt steun bij haar ex-psychiater Max, waardoor ze haar afspraak met Oscar misloopt. Deze was al jaloers door Max’ prominente aanwezigheid op het huwelijk van Isa. Oscars dochter Eva (Sophie van Winden) lijkt een definitief besluit te nemen, het is immers uit met Robbert. Moeder Deens vergeetachtigheid wordt met de dag erger, waar haar jeugdvriend Hans Hazelbag (Hans Croiset) het slachtoffer van wordt. Of was het toch opzet?


Dokter Deen – seizoen 3
Vanaf 4 januari 2016
Om 22.05 uur op NPO 1 
www.omroepmax.nl/dokterdeen 
www.facebook.com/dokterdeen 
@DokterDeen

Dokter Deen wordt geproduceerd door Warner Bros Nederland in opdracht van Omroep MAX.