Hilversum,
02
juli
2018
|
08:47
Europe/Amsterdam

Dokken voor het klimaat: nieuwe reeks Hollandse Zaken van start bij MAX

Vanaf donderdag 5 juli presenteert Cees Grimbergen de achtste zomerreeks van het discussieprogramma Hollandse Zaken om 21.10 uur op NPO 2. In de eerste uitzending: de zeespiegel stijgt sneller dan gedacht en niets doen is geen optie meer, zo is de boodschap. Of loopt Nederland daarmee te hard van stapel?

Voelden we ons tot voor kort al heel milieubewust als we ons afval scheidden en over zonnepanelen nadachten, anno nu is er meer nodig. Heel Nederland moet in 2050 van het aardgas af, zo is in Den Haag afgesproken. We moeten ons huis driedubbel isoleren, een dure warmtepomp aanschaffen, geen vlees meer eten en zeker niet meer vliegen. Maar wie is daar echt toe bereid, ook als het financiële offers vergt? Zijn we bereid echt te dokken voor het klimaat? En heeft het zin zolang het bedrijfsleven de grote vervuiler blijft en in buitenlanden de CO2-uitstoot gewoon doorgaat?

In Hollandse Zaken staat de zin en onzin in het klimaatdebat centraal. Cees Grimbergen ontvangt inwoners van de Utrechtse wijk Overvecht-Noord die hoge kosten vrezen nu hun huizen over 12 jaar aardgasvrij moeten zijn. En ook Nederlanders voor wie geen klimaatmaatregel ver genoeg gaat. Daarnaast zijn de twijfelaars die vooralsnog lekker goedkoop naar Kreta blijven vliegen te gast.

Over Hollandse Zaken
In het journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken worden maatschappelijke kwesties en dilemma’s bespreekbaar gemaakt. Feiten, meningen en emoties over dieperliggende thema’s die Nederland bezig houden, komen aan bod. Besproken door gewone Nederlanders, soms met de scherpte van een debat en in een betrokken gesprek waarin ieders verhaal tot zijn recht komt.Hollandse Zaken is al sinds 2011 één van de meest spraakmakende programma’s van MAX.

Hollandse Zaken
Vanaf donderdag 5 juli, wekelijks om 21.10 uurLive bij MAX op NPO 2
Presentatie: Cees Grimbergen

www.maxvandaag.nlfacebook.com/HollandseZaken | #HollandseZaken | @HollandseZaken