Hilversum,
30
maart
2018
|
16:02
Europe/Amsterdam

Dit weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1

Zaterdag 31 maart en zondag 1 april zijn nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend onder meer aandacht de worsteling van het kabinet met het WIV-referendum. De Perstribune ontvangt komende zondag Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen en golfer Joost Luiten.

Nieuwsweekend – Zaterdag 31 maart van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Op de dag dat Stephen Hawking wordt begraven, belichten wetenschapsjournalisten Govert Schilling en Martijn van Calmthout de wetenschappelijke nalatenschap van de illustere Brit.

Angélique Cramer, pas geïnstalleerd als lid van De Jonge Akademie, het platform voor jonge topwetenschappers, breekt een lans voor de menselijke maat in de wetenschap. Wetenschappers zijn namelijk geen superhelden en velen van hen lijden onder de hoge werkeisen die worden gesteld.

Nanouk Leopold maakte de film Cobain, die veel lof oogstte op het filmfestival van Berlijn. Cobain vertelt het verhaal van een tienerjongen die besluit in te grijpen als zijn verslaafde moeder weer zwanger wordt.

Programmamaker Jan Leyers reide dwars door Europa op zoek naar de Europese versie van de islam. Valt het wantrouwen in Europa jegens de islam te overwinnen? Voor antwoorden reisde Jan in acht delen van Sarajevo naar Brussel, via Groot Brittannië en Scandinavië.

En Kees Boonman becommentarieert de worsteling van het kabinet met het WIV-referendum.

Nieuwsweekend wordt gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij.

De Perstribune – Zondag 1 april van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Ronald Ockhuysen, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is sinds 2015 hoofdredacteur van Het Parool, de krant die afgelopen week voor het tweede jaar op rij werd verkozen tot 'World's Best Designed Newspaper'. Ockhuysen begon ooit als toneel- en filmrecensent bij De Volkskrant. Ook was hij programmamaker bij de VPRO.

Joost Luiten, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is Neerlands beste en succesvolste golfer. Hij behoort tot de honderd beste golfers ter wereld, won onder meer twee keer de KLM Open en dit jaar was hij de beste in Oman. Momenteel herstelt Luiten van een lichte polsblessure.

In Kassie Kijken beschouwt recensent Ron Vergouwen de televisieprogramma's van de afgelopen week. En in Het Mediacircus wordt stilgestaan bij de 1 aprilgrap: is er nog toekomst voor de 1 aprilgrap in tijden van fake news?

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl