Hilversum,
16
maart
2018
|
16:44
Europe/Amsterdam

Dit weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1

Zaterdag 17 en zondag 18 maart zijn nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend onder meer aandacht voor de ijzige en pijnlijke toestanden rond crematies en begrafenissen van gescheiden mensen. De Perstribune ontvangt komende zondag Victoria Koblenko en John den Braber.  

Nieuwsweekend – Zaterdag 17 maart van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
De uitvaartbranche bericht over de ijzige en pijnlijke toestanden rond crematies en begrafenissen van gescheiden mensen. Zeker in de helft van de gevallen zijn ex-partners niet welkom, blijkt uit onderzoek. Vooral voor de nabestaande kinderen zorgt dat voor veel extra verdriet. Rouwpsycholoog Leoniek van der Maarel is te gast en zij belicht de problemen waar zij steeds vaker tegenaan loopt.

Politiek commentator Kees Boonman bericht uit Londen over de uiterst anti-Russische sfeer die Engeland in zijn greep houdt. Premier May ‘profiteert’ van de ontstane situatie en ziet zich gesteund door een front van belangrijke Europese landen en de VS die Rusland scherp veroordelen naar aanleiding van de gif-aanslag op dubbelspion Skripal. Welke invloed heeft dit gezamenlijk optreden op de Brexit? En welke rol kan Nederland hierin spelen? Kees Boonman duidt.

Filosoof Jeroen Hopster doet in zijn boek De andere afslag een filosofisch experiment over de vraag of en hoe ons leven er ook anders uit had kunnen zien als we andere keuzes hadden gemaakt.

En in de voorstelling Ik heb nog iets op mijn lever vraagt docent, cabaretier en kankerpatiënt Kitty Trepels aandacht voor betere communicatie tussen medici en patiënten. Daarbij spaart ze de geit noch de kool.

Nieuwsweekend wordt gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij.

De Perstribune – Zondag 18 maart van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Victoria Koblenko, te gast in het eerste uur van De Perstribune, is vooral bekend als actrice (onder meer van GTST en Vuurzee), programmamaker én politicologe. Komende zondag is van haar hand de documentaire De vrouw die Poetin wil verslaan te zien op NPO 2, die ze maakte met het oog op de Russische presidentsverkiezingen.

John den Braber, te gast in het tweede uur van De Perstribune, is voormalig wielrenner. Vooral als amateur maakte hij grote indruk; met tal van zeges in Olympia’s Tour. In 1993 werd hij nationaal kampioen bij de amateurs. Den Braber nam twee keer deel aan de Spelen, in 1992 en 2000. Tegenwoordig is hij muziekjournalist.

In Kassie Kijken beschouwt recensent Ron Vergouwen opnieuw de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen televisieweek.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl