Hilversum,
09
maart
2018
|
15:00
Europe/Amsterdam

Dit weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1

Zaterdag 10 en zondag 11 maart zijn nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend onder andere aandacht voor de afspraak tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De Perstribune ontvangt komende zondag actrice Monique van de Ven en schaatsster Linda de Vries.

Nieuwsweekend – Zaterdag 10 maart van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
Volgende week is de veelbesproken en even zo vaak verguisde deal tussen de EU en Turkije over de toestroom van vluchtelingen twee jaar in werking. Documentairemakers Els van Driel en Eefje Blankevoort kozen voor hun film De Deal voor drie hoofdpersonen om de werkzaamheid van die omstreden overeenkomst tegen het licht te houden: de Oostenrijkse bedenker, een vluchteling én een hulpverlener. Dat resulteert in een weinig opwekkend beeld. In Nieuwsweekend een gesprek over hoe dat zo is gekomen en of er nog iets ten goede gekeerd kan worden.

Amerika-kenner van Clingendael Willem Post belicht de enorme leegloop uit het Witte Huis, nu president Trump de ene na de andere adviseur de laan uitstuurt. Tegelijkertijd lijkt het onvoorstelbare te gebeuren: toenadering en een afspraak met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hoe vallen die twee ontwikkelingen te vatten?

Kees Boonman bespreekt de politieke week en Jeroen Vullings weidt uit over boeken, met speciale aandacht voor het Boekenweekgeschenk van Griet Op de Beeck en het essay van Jan Terlouw. Kunstenares Tinkebell over haar meerdere bezoeken aan het rampgebied rond de Japanse kerncentrale in Fukushima. En niet alleen de blote handbalsters van het Nederlandse team werden bespied, wij allemaal worden bekeken…

De Perstribune – Zondag 11 maart van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Monique van de Ven, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is een van de bekendste actrices van Nederland. Momenteel is ze te zien in het vierde en laatste seizoen van de MAX-serie Dokter Deen. Van de Ven zelf schrijft momenteel een autobiografie.

Linda de Vries, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, maakte deze week bekend te stoppen met schaatsen. Bij het komende WK is ze reserve van de Nederlandse ploeg. Volgende week rest haar nog een laatste wereldbekerwedstrijd in Minsk. De Vries won onder meer brons op de 1500 meter bij de WK afstanden en zilver en brons bij het EK Allround.

Verder in De Perstribune antwoord op de vraag hoe het is gesteld met de literaire pers in Nederland. Jochem Uytdehaage geeft inzage in zijn mediagebruik. En tv-recensent Ron Vergouwen beschouwt in de televisierubriek Kassie Kijken de nieuwe knutseltrend op televisie.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl