Hilversum,
23
maart
2018
|
14:55
Europe/Amsterdam

Dit weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1

Zaterdag 24 en zondag 25 maart zijn nieuwe uitzendingen van de MAX-programma’s op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend onder meer aandacht voor Facebook, dat staat te trillen op zijn grondvesten na de ontdekking van grootschalige privacyschendingen. De Perstribune ontvangt komende zondag Gerard van der Wulp en Jorien ter Mors.

Nieuwsweekend ‚Äď Zaterdag 24 maart van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
In de Week van de Psychiatrie doet psycholoog Huub Buijssen een boekje open over het grote belang van familie en vrienden voor iemand die aan een depressie lijdt. Die naaste omgeving kan namelijk vaak veel meer doen dan professionele hulpverleners. Maar wat dan? En wat moet je vooral niet doen?

Facebook staat te trillen op zijn grondvesten na de ontdekking van de grootschalige privacyschendingen van meer dan 50 miljoen gebruikers. Topman Mark Zuckerberg spreekt bij de 'Vrijmibo' het personeel toe en gaat naar alle verwachting met de billen bloot. Internetjournalist en hoofdredacteur van Joop, Francisco van Jole, vertelt wat het betekent voor het bedrijf en voor de gebruikers van het sociale media-netwerk én of er een alternatief is voor het alomtegenwoordige Facebook.

Pas afgestudeerde artsen in Nederland en Europa hebben vaak weinig kennis van de medicijnen die zij hun pati√ęnten voorschrijven. De studie legt namelijk erg veel nadruk op de diagnose van ziekten en aandoeningen, maar besteedt nauwelijks aandacht aan de medicijnen die bij een bepaalde kwaal dienen te worden voorgeschreven. Tot welke kwalijke gevolgen die kennisachterstand leidt, bespreken Peter en Mieke met David Brinkman, die promoveerde op dit onderzoek.

Dit weekend gaat het circus van de Formule 1 weer van start. Brullende motoren, piepende banden en duizenden liters fossiele brandstof. Past dat nog wel in deze tijd van duurzaamheid en elektrisch rijden? Of moeten we het vooral zien als het laatste bolwerk van de duurzaamheids-incorrecte snelheidsmaniak en zijn fans?

Uiteraard laat politiek commentator Kees Boonman zijn licht schijnen over de gevolgen van de gemeenteraadsverkiezingen voor de eenheid binnen het kabinet. Speciale aandacht is er voor de wonderlijke uitspraken van premier Rutte de laatste weken. Waar duiden die op?

Nieuwsweekend wordt gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij.

De Perstribune ‚Äď Zondag 25 maart van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Gerard van der Wulp, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is onder meer oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal, voormalig correspondent in Washington en voormalig directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst. Ook is hij de vader van Xander van der Wulp, die bij het NOS Journaal de familie-eer hooghoudt.

Jorien ter Mors, te gast in het tweede uur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, is deze week verkozen tot schaatsster van het jaar. Ze keerde van de Spelen uit PyeongChang terug met een gouden medaille op de duizend meter én met een bronzen medaille op de relay bij het shorttrack. En passant werd ze in China ook nog wereldkampioen sprint.

In Kassie Kijken beschouwt recensent Ron Vergouwen opnieuw de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen televisieweek. En verder kijken we naar de impact van de Formule 1 op de Nederlandse media.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Nieuwsweekend | #Nieuwsweekend | @Nieuwsweekend
Facebook.com/deperstribune | #DePerstribune | @DePerstribune

www.maxvandaag.nl