Hilversum,
05
november
2021
|
17:36
Europe/Amsterdam

Dit is de cast van Scrooge Live vanuit Leeuwarden!

Met onder anderen Jeroen van Koningsbrugge en Joep van Deudekom

Vandaag is bij Tijd voor MAX de volledige cast van Scrooge Live bekendgemaakt. Onder anderen Jeroen van Koningsbrugge, Joep van Deudekom, Karin Bloemen en Tygo Gernandt zijn zaterdag 18 december om 20.30 uur te zien in de tweede editie van het televisiespektakel. In Scrooge Live brengt een verrassende mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. Met de spectaculaire live televisie-uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Ebenezer Scrooge is een aartsgierigaard die armen en zieken veracht. Ook dit jaar wordt Scrooge, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, tegen het schilderachtige decor van de historische binnenstad van Leeuwarden. In het programma, dat eruitziet als een muzikale speelfilm, wordt het verhaal door Kasper van Kooten op geheel eigen wijze hertaald. Hij is tevens ambassadeur van Kinderhulp. Jeroen van Koningsbrugge vertolkt de rol van Scrooge, Joep van Deudekom is de verteller.

Tygo Gernandt is zaterdagavond 18 december te zien als Jacob Marley, Sergio Romero IJssel als Bob Cratchit, Esmée van Kampen als Frederique Holywell, Ferdi Stofmeel als Hugo - de man van Frederique Holywell, Jouman Fattal als geest van het verleden, Karin Bloemen als geest van het heden, Gerard Cox en Joke Bruijs als illuster collectantenduo en Syb van der Ploeg als schoolmeester. Net als vorig jaar is Carrie ten Napel te zien als verslaggever.

De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende Friese zangeres Elske DeWall is de frontvrouw van een uniek koor met carol singers.

Nationaal Fonds Kinderhulp
De boodschap van Scrooge Live is nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om zoveel mogelijk geld op te halen, om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen warmte verdienen, maar bovenal mogen ervaren dat ze belangrijk zijn en erbij horen.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Scrooge Live
Zaterdag 18 december
Om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
MAXVandaag.nl

Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | #ScroogeLive