Hilversum,
31
januari
2020
|
16:30
Europe/Amsterdam

Dirk Jongen, Irene Moors, Thijs Boontjes en anderen bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 1 februari tot en met vrijdag 7 februari op NPO Radio 5

Van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 februari staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 07.00 tot 10.00 op NPO Radio 5
Zaterdag 1 februari begint Wekker-Wakker-Weekend! met De Liefde voor Muziek, waarin de plaatwaarde van MAX Vandaag over het album Boy van U2 wordt besproken. Te gast is singer-songwriter Dirk Jongen en in Country Roads besteedt Jan Rietman aandacht aan George Strait. In Het Gevoel van de Evergreen Top 1000 zijn de Eagles met The Last Resort te horen. Deze week is het De week van het vergeten kind, waarover Babette van Veen een lied zingt. In de Los Vast Kuip van 1985 speelt Powerplay een hit van Bruce Springsteen.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel start de week op maandag 3 februari met een terugblik op de halve finale van Heel Holland Bakt. Samen met Irene Moors bespreekt hij de bakperikelen rondom de kandidaten en blikt hij vooruit op de uitzending van Doorbakken. Ook kan er op maandag genoten worden van De Muziektombola. Een uur lang zijn de luisteraars de baas over de muziek aan de hand van een bepaald thema.

Verslaggever Joris Kreugel gaat verder met zijn tocht kriskras door Nederland. Hij zoekt mooie mensen met echte verhalen. Zo is Joris onder andere bij Jasper in Oostwoud, die levensechte poppen maakt en duikt hij in de wereld van graffiti. Cabaretier Renate Reijnders is er op vrijdag 7 februari om de week door te nemen met een zelfgeschreven lied.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste muziek en natuurlijk belt Bert Haandrikman met de jarige van de dag.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
De week begint op maandag 3 februari met een bezoek van de Britse Bruno Major. Hij treedt met zijn zwoele stem op in een De MAX! Kantoorsessie.

Op dinsdag 4 februari zijn de Certain Animals te gast voor een De MAX! Kantoorsessie. Ze spelen hun nieuwe single Strawberry Sunset. Voor de videoclip wisten ze niemand minder dan Henny Huisman te strikken.

Woensdag 5 februari is Thijs Boontjes bij Henkjan en Manuëla. Hij was al eerder te horen bij De MAX!, maar deze keer speelt hij, samen met zijn Dans- en Showorkest, zijn nieuwe single Het regent in Parijs.

Ter gelegenheid van de 25ste James Bond-film is op donderdag 6 februari Dorona Alberti te gast. Ze gaat de theaters in en speelt de bekende titelsongs.

We sluiten de week af met Bastian Steven. Hij heeft een goed jaar achter de rug, met het uitbrengen van zijn debuut als soloartiest, gevolgd met een toer door de Verenigde Staten.

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Op vrijdag 7 februari kan er bij TinekeShow! weer genoten worden van livemuziek! Erikah Karst en Bastiaan Ragas treden op. Ook is er een extra optreden van Maresche, die van de klassieker Samen Zijn een Engelstalige versie heeft gemaakt.

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in ­de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman!, en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Facebook.com/Jedagisgoed.MAX | Facebook.com/DeMAX.radio | Facebook.com/tinekeshow | Facebook.com/HaandrikmanMAX | Facebook.com/wekkerwakkerweekend | www.maxvandaag.nl