Hilversum,
21
februari
2017
|
09:05
Europe/Amsterdam

Dinsdag in Meldpunt!: Patiënt de dupe in strijd tussen kliniek en zorgverzekeraar

Dinsdag 21/2 om 19.20 uur

183 patiënten zijn de dupe van een ruzie tussen zorgverzekeraar CZ en de Zeeuwse revalidatiekliniek Revavisie. CZ weigert hun therapieën te vergoeden terwijl de kliniek doorbehandelt. In Meldpunt! een klacht van meneer Jasperse die 8000 euro moet betalen terwijl, volgens hem, vergoeding door CZ was beloofd. Meldpunt! is dinsdagavond 21 februari om 19.20 uur te zien bij MAX op NPO 2.

Meneer Jasperse onderging na een hernia een revalidatiebehandeling bij Revavisie. Vooraf had hij zijn zorgverzekeraar CZ om toestemming gevraagd en ook gekregen. Een jaar lang krijgt hij gemiddeld drie keer per week uiteenlopende behandelingen, zoals: ergotherapie, fysiotherapie, psychologie, maatschappelijk werk en ontspanningstherapie. CZ weigert deze zogeheten multidisciplinaire behandelingen te vergoeden en adviseert meneer de rekening aanhangig te maken bij de Geschillencommissie of de rechter. Meneer Jasperse is niet de enige. Bijna 200 nota’s worden niet vergoed. Revavisie vindt dat onbegrijpelijk. Maar treft de kliniek zelf ook geen blaam? MAX Ombudsman Jeanine Janssen duikt in de zaak en geeft toelichting.

Verder dinsdag aandacht voor het manifest 'Waardig ouder worden' waarin ChristenUnie, ouderenbond KBO-PCOB, Omroep MAX en diverse maatschappelijke organisaties pleiten voor een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats hebben. De initiatiefnemers van het manifest en de duizenden ondertekenaars roepen op er werk van te maken om de kwaliteit van leven van alle ouderen structureel te verbeteren. Dinsdagmiddag wordt het manifest aangeboden aan staatssecretaris Martin van Rijn van VWS.

MAX: Meldpunt!
Dinsdag 21 februari om 19.20 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/TijdvoorMeldpunt | @MeldpuntMAX | #MeldpuntMAX