Hilversum,
14
september
2016
|
14:36
Europe/Amsterdam

Diederik Stapel vanavond te gast in Tijd voor MAX Radio

Vanaf 18.00 uur op NPO Radio 5

De gevallen wetenschapper Diederik Stapel is vanavond vanaf 18.00 uur op NPO Radio 5 te gast in Tijd voor MAX Radio. Stapel spreekt met Henkjan Smits en Elles de Bruin over de donkere periode na het uitkomen van de door hem gepleegde wetenschapsfraude. Hij schreef hierover het boek Zuchten.

De voormalig hoogleraar Sociale Psychologie Diederik Stapel werd in 2011 ontmaskerd als fraudeur nadat jonge onderzoekers van zijn eigen onderzoeksgroep aan de bel trokken. Tot dat moment werd Stapel gezien als een vooraanstaande psycholoog, die regelmatig deelnam aan publieke debatten.

Een paar maanden na zijn ontmaskering leverde Stapel vrijwillig zijn doctorstitel in bij de Universiteit van Amsterdam. Er werd aangifte tegen hem gedaan vanwege valsheid in geschrifte en oplichting. Inmiddels staat Stapel bekend als één van de grootste wetenschapsfraudeurs uit de Nederlandse geschiedenis. Nadat de fraude aan het licht kwam belandde Stapel in een zware depressie. Over deze zwarte periode schreef hij het boek Zuchten, dat vandaag uitkomt.

Begin deze maand werd bekend dat Stapel aan de slag zou gaan bij de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Na bezwaren van het personeel van de hogeschool werd gisteren bekend dat deze aanstelling is teruggedraaid.

Diederik Stapel spreekt vanavond in Tijd voor MAX Radio met Elles de Bruin en Henkjan Smits over zijn nieuwe boek, over zijn leven en over de pas teruggedraaide aanstelling bij de hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda.

Tijd voor MAX Radio
Elke werkdag om 18.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 5
#TVMradio | www.omroepmax.nl