Hilversum,
07
november
2016
|
12:04
Europe/Amsterdam

Deze week te gast in Tijd voor MAX: Franska Stuy, Mylou Frencken, Dionne Stax en Nouchka Fontijn

Maandag 7 november tot en met vrijdag 11 november

Deze week zitten er een hoop gezellige gasten bij Sybrand en Martine aan de Tijd voor MAX-tafel. Van maandag 7 november tot en met vrijdag 11 november om 17.10 uur op NPO 1 zijn onder anderen Franska Stuy, Mylou Frencken, Dionne Stax en Nouchka Fontijn te gast. Hier volgt een overzicht.

Maandag 7 november om 17.10 uur op NPO 1
Deze hele maand november loopt, de door de CPNB georganiseerde campagne, Nederland Leest, waarbij dit jaar voor het eerst niet zozeer een boek centraal staat, maar een thema: democratie. Drie verschillende boeken worden naar aanleiding van dit thema gratis uitgedeeld door de Nederlandse bibliotheken om als basis te dienen voor stevige discussies. Één daarvan is Morten van Anna Levander, een pseudoniem van politiek commentator bij het programma Nieuwsuur Dominique van der Heijde en haar vrouw, thrillerschrijfster en film- en boekenredacteur Annet de Jong. Wat willen ze met Morten, een politieke thriller over macht, verraad en verleiding zeggen over de staat van onze democratie? Dominique en Annet zijn beiden te gast.

Nederland leest ook meer en meer online, en daar wil Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur van Libelle, graag haar steentje aan bijdragen. Sinds vorige week is er Franska.nl, een online magazine voor 40+vrouwen dat zich onder meer ten doel stelt Nederland weer gezellig te maken. Franska komt erover vertellen.

Boswachter André Donker laat zien waarom de schoonheid van de Nederlandse natuurwateren niet ten prooi mogen vallen aan vervuiling. In de keuken bereidt culinair expert Janny van der Heijden zoals altijd iets heel lekkers. De muzikale uitsmijter komt vandaag van de Britse band Buddy Holly & the Cricketers: zij brengen ruim 50 jaar na zijn dood Rock ’n Roll-legende Buddy Holly weer tot leven!

Dinsdag 8 november om 17.10 uur op NPO 1
Dinsdag is zangeres, cabaretière en liedjesschrijfster Mylou Frencken te gast. Mylou komt vertellen over haar nieuwe voorstelling Zinloos zuchten. De voorstelling roept een sfeer op van Lissabon en Rio de Janeiro, met liedjes vol saudade: de bitterzoete mix van weemoed, verlangen en melancholie.

Dokter Ted van Essen is eveneens te gast. Hij vertelt over een uiterlijk kenmerk: flaporen! Hoe kom je eraan en hoe kom je er, als je dat wilt, vanaf?

In de keuken staat topkok Antoine Hermans, die weer een gerecht op tafel tovert dat je thuis onmiddellijk na zou willen maken.

Woensdag 9 november om 17.10 uur op NPO 1
Woensdag in Tijd voor MAX wordt er gepraat over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Onder anderen Dionne Stax, die de verkiezingsnacht voor de NOS presenteerde, is te gast.

Nog een gast die alles weet over winnen en verliezen, want ook boksster Nouchka Fontijn is te gast. Nouchka is tweevoudig Europees kampioene in de klasse tot 75 kilo en winnares van het zilver op de Olympische Spelen in Rio.

Verder gaat de MAX-serie Hoe word ik 100 woensdagavond van start. In de serie gaan zes deelnemers de uitdaging aan met welvaartskwalen als overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Tijd voor MAX maakt alvast kennis met alle deelnemers.

Ook is journaliste Mariëtte Baarda te gast. Mariëtte heeft al van jongs af aan last van migraine en schreef er een boek over: Kinderen waaien om. Behalve een zelfportret ook een verslag van een avontuurlijke reis langs bizarre genezers en vreemdsoortige therapieën.

In de keuken staat Sarena Solari. Sarena werkte mee aan het Good Food Book en kookt daaruit haar eigen bijdrage: rode linzenpasta met paprikapesto.

Tenslotte een heel bijzonder optreden van violist Edmond Fokker van Crayestein. Edmond speelde voor beroemdheden over de hele wereld en vertrekt binnenkort naar Rome om op te treden voor paus Franciscus.

Donderdag 10 november om 17.10 uur op NPO 1
Donderdag is het de Dag van de Mantelzorg. Uiteraard besteedt Tijd voor MAX hier aandacht aan.

Verder is kunsthistoricus en conservator van Paleis Het Loo, Paul Rem, te gast. Paul heeft een verrassend verhaal over een bijzondere koninklijke vondst. Tenslotte geven A Tribute to Cliff & The Shadows een spetterend optreden!

Vrijdag 11 november om 17.10 uur op NPO 1
Vrijdag is Sun Li te gast. Sun kwam in de jaren 80 samen met haar ouders, broer en drie zussen vanuit Hong Kong naar Nederland. In Friesland opent het gezin een Chinees restaurant en de kinderen gaan allemaal studeren. Een succesverhaal, maar na decennia rijst nu toch de vraag: wie neemt het restaurant over? Sun Li, inmiddels jurist bij de Wereldbank, schetst in haar debuut De zoetzure smaak van dromen wat het voor een Chinees gezin betekent om samen te smelten met de Nederlandse cultuur.

Verder is journalist en schoonmaakspecilalist Emile Bode te gast met een handige huishoudtip.

Tijd voor MAX
Maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl
#TijdvoorMAX