Hilversum,
28
februari
2017
|
16:40
Europe/Amsterdam

Deze week in MAX Avondconcert op NPO Radio 4

Woensdag 1 maart is Diederik Stapel loge-gast bij MAX Avondconcert. Vanuit de kleine zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam presenteert Christiaan Kuyvenhoven het programma vanaf 20.00 uur live op NPO Radio 4. Op donderdag volgt MAX Avondconcert twee mensen tijdens hun ontmoeting voor Samen Naar Klassiek.

Deze week staat NPO Radio 4 in het teken van filmmuziek en daarom is Diederik Stapel woensdag loge-gast bij MAX Avondconcert. Tot 2011 was hij een gevierd hoogleraar psychologie, maar toen uitkwam dat hij onderzoeksresultaten had vervalst, belandde hij in een diepe crisis. Inmiddels heeft hij diverse boeken op zijn naam staan, maar film is zijn eerste en grote liefde. Vorig jaar schreef hij samen met Anton Dautzenberg wekelijks een essay over film en cinema. Eind maart verschijnen deze essays in de bundel Van Licht en Donker. Presentator Christiaan Kuyvenhoven praat met hem over film, muziek en de veerkracht van de mens.

Samen Naar Klassiek
Samen genieten van klassieke muziek is altijd leuker dan alleen. MAX Avondconcert brengt met Samen Naar Klassiek muziekliefhebbers bij elkaar. Donderdag 2 maart ontmoeten Elisabeth en Gerard elkaar voor een concert van het Lets Radio Koor en het kamerorkest Sinfonietta Riga in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Aan het begin van de uitzending horen we hoe Winnifred en Gerard vorige week hun Samen Naar Klassiek-avontuur beleefden.

Benieuwd hoe het andere koppels is vergaan tijdens hun ontmoeting voor Samen Naar Klassiek? Beluister hun verhalen op samennaarklassiek.nl.

MAX Avondconcert
Maandag t/m donderdag en zondag
Vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4