Hilversum,
24
januari
2017
|
14:49
Europe/Amsterdam

Deze week in MAX Avondconcert op NPO Radio 4

Morgen is Aaltje van Zweden loge-gast bij MAX Avondconcert. Vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam presenteert Wouter Pleijsier het programma vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4. Een dag later, op donderdag, volgt MAX Avondconcert twee mensen tijdens hun ontmoetding voor Samen Naar Klassiek.

Aaltje van Zweden is woensdag loge-gast bij MAX Avondconcert. Aaltje is medeoprichter en voorzitter van Stichting Papageno. Deze stichting helpt autistische kinderen om uit hun isolement te komen, onder meer met muziektherapie. Wouter Pleijsier presenteert woensdag het MAX Avondconcert vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Op het programma staat Daria van den Bercken. Zij brengt samen met pianist Frank Braley en de P.C. Hooftprijs-winnaar Bas Heijne, Playing Mozart, het tweede deel van haar Mozart-trilogie.

Samen Naar Klassiek
Samen genieten van klassieke muziek is altijd leuker dan alleen. MAX Avondconcert brengt met Samen Naar Klassiek muziekliefhebbers bij elkaar. Donderdag 26 januari ontmoeten weer twee mensen elkaar voor Samen Naar Klassiek. Ze bezoeken het concert van het Nederlands Kamerkoor in de Grote Kerk in Enschede. In de opmaat naar de 80ste verjaardag van Philip Glass brengt het Nederlands Kamerkoor, onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra, kamerkoorwerken van hem en componisten die hij heeft geïnspireerd. Een verslag van de ontmoeting is live te horen tijdens MAX Avondconcert.

MAX Avondconcert
Maandag t/m donderdag en zondag
Vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4