Hilversum,
11
januari
2021
|
09:04
Europe/Amsterdam

Derde bakker verlaat HHB-tent: “Eigenlijk had ik helemaal geen tijd voor Heel Holland Bakt.”

Exclusief interview te lezen op Heelhollandbakt.nl

Zondagavond is bekendgemaakt wie als derde de Heel Holland Bakt-tent moest verlaten. Het avontuur stopte helaas voor fysiotherapeut Chun. In een exclusief interview op onze website blikt hij terug op zijn bakervaring in de tent.

Een deel van het interview met Chun is hieronder te lezen. Het gehele interview met Chun is te vinden op Heelhollandbakt.nl. Hier mag uit geciteerd worden onder vermelding van de website Heelhollandbakt.nl.

Derde bakker verlaat de tent
De 28-jarige fysiotherapeut Chun is de derde bakker die de tent moet verlaten. Meedoen aan Heel Holland Bakt is voor hem een droom die uitkomt. “Het was geweldig om in de tent te staan en om nieuwe bakvrienden te leren kennen die dezelfde passie delen.”

Stille kracht
Chun wordt door de andere deelnemers liefkozend de stille kracht uit de tent genoemd. Hij valt op door de spannende smaken die hij gebruikt, zoals lychee en rozenwater. “Ik wilde vooral originele dingen maken waarmee ik de jury kon verrassen. Daarom maakte ik in de eerste aflevering een taart waar mijn Aziatische roots in naar voren komen. Met zoete en geurige smaken. Een gewaagde combinatie, die Janny gelukkig erg lekker vond.” 

Geen tijd
Chun legt de lat hoog voor zichzelf. Niet alleen als het om bakken gaat, maar ook in zijn dagelijks werk als fysiotherapeut. Naast zijn werk doet hij een masteropleiding tot oedeem- en oncologiefysiotherapeut, waarmee hij mensen - die bijvoorbeeld worden behandeld voor kanker - wil helpen fit te worden. Daarnaast is hij regelmatig in de sportschool te vinden om fitnesslessen te geven. “Vooral de combinatie van sport en mensen helpen met lichamelijke klachten, vind ik heel erg mooi om te doen. Dit jaar was voor mij heel erg druk met werk en studie, eigenlijk had ik helemaal geen tijd voor Heel Holland Bakt. Maar ik ben eigenwijs.”

Lees het gehele interview op onze website Heelhollandbakt.nl. Citeren is toegestaan onder vermelding van de website Heelhollandbakt.nl.

Meer Chun
Thuisbakker Chun is te zien in de derde aflevering van Doorbakken op woensdag 13 januari om 21.25 uur op NPO 1. Doorbakken, gepresenteerd door André van Duin, kijkt wekelijks terug op de spannendste en mooiste gebeurtenissen in Heel Holland Bakt. Janny van der Heijden neemt André wekelijks mee op pad voor een educatief uitje en Chun krijgt deze aflevering een mini-masterclass van Robèrt van Beckhoven.

Heel Holland Bakt seizoen 8
Elke zondag om 20.25 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven

www.heelhollandbakt.nl | facebook.com/heelhollandbakt | instagram.com/heelhollandbakt | @HeelHollandBakt | #HHB 

Meer Heel Holland Bakt? Download de HEEL HOLLAND BAKT-APP.Heel Holland Bakt, geproduceerd door Blue Circle, is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off, naar format van Love Productions.