Hilversum,
07
mei
2019
|
16:03
Europe/Amsterdam

Derde aflevering van In de voetsporen van D-Day met Philip Freriks

Vrijdag 10 mei om 21.10 uur op NPO 2

Op vrijdag 10 mei om 21.10 uur is op NPO 2 de derde aflevering van de MAX-serie In de voetsporen van D-Day te zien. Presentator Philip Freriks reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. 

In de derde aflevering van In de voetsporen van D-day ontmoet Philip Freriks de Amerikaanse hospik Charles Shay; in de vroege ochtend van 6 juni 1944 landde hij als eerste op sector Easy Red (Omaha Beach). Ook bezoekt Philip de plaats waar de Duitse mitrailleurschutter Heinz Severloh claimt 2000 Amerikanen te hebben geraakt. Hier zijn tevens de wereldberoemde foto’s van Robert Capa gemaakt. Verder spreekt Philip met de Britse tanksoldaat Alan King.

In Toronto spreekt Philip met Charles Scot-Brown; hij verloor als officier veel manschappen. De Britse historicus Antony Beevor legt aan Philip uit wat er die dag is gebeurd en wat er goed en fout ging.

Over In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks reist 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. Met deze mannen, geallieerden en Duitsers die allemaal 95 jaar of ouder zijn, reist Philip terug naar de plekken waar zij gevochten hebben. Aan de hand van hun verhalen, archiefmateriaal en dagboekfragmenten zijn er levensechte reconstructies gemaakt.

In de voetsporen van D-Day
Vrijdag 10 mei
Om 21.10 uur op NPO 2
Presentator: Philip Freriks
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #indevoetsporenvandday