Hilversum,
09
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Deelnemers seizoen 3 Krasse Knarren bekend! (v.a. 13 augustus)

Hilversum, 9 juli 2014 – Na het grote succes van de vorige twee edities is Krasse Knarren vanaf woensdag 13 augustus weer drie weken lang te zien om 20.30 uur op Ned 1. De bekende Nederlanders op leeftijd van dit seizoen zijn Hans van der Togt, Ad van de Gein, Eric Schneider, Kitty Knappert en Trea Dobbs . Voor één week worden zij huisgenoten en gaan zij terug naar de jaren 70, de tijd dat hun carrières op hun hoogtepunt waren.

Krasse Knarren is een experiment dat moet aantonen dat oudere mensen, wanneer zij worden teruggebracht naar hun hoogtijdagen, meer kunnen dan zij denken. De prominenten verblijven samen één week in een huis in de stijl van toen en met volledige verantwoordelijkheid voor zichzelf. Ze krijgen dingen te doen die ze ook deden in de bloei van hun leven, maar die ze nu al lang niet meer hebben gedaan.

Ze worden vooraf en achteraf fysiek en psychisch getest. En ook dit jaar is gebleken dat de Krasse Knarren na een week samen beter scoren op een aantal fysieke en psychische testen dan vooraf.

De Knarren van dit jaar zijn: omroeper en televisiepresentator Hans van der Togt (66), acteur en toneelschrijver Eric Schneider (79), danseres en regisseuse Kitty Knappert (84), pianist en oud-Cocktail Trio-lid Ad van de Gein (92) en zangeres Trea Dobbs (67).

Het programma is gebaseerd op het onderzoek van de Amerikaanse sociaalpsycholoog Ellen Langer. In 1981 bedacht zij dit experiment om te bekijken of mensen – door terug te gaan in de tijd - zichzelf geestelijk en lichamelijk jonger kunnen denken. Voorafgaand aan de week in het huis, ondergaan de deelnemers een medische test. Er wordt gekeken naar onder andere lenigheid, conditie, balans en geheugen. Ook worden de dames en heren psychologisch onderzocht. Na de week in het huis worden de kandidaten opnieuw getest om te kijken of er significante verschillen zijn ontstaan door het verblijf in de jaren 70. Door de deelnemers geestelijk terug te brengen naar de tijd waarin hun leven geregeerd werd door een mooie carrière, een druk sociaal leven en opgroeiende kinderen gaat hun geest en daarmee hun lichaam zich jonger en vitaler voelen.

MAX: Krasse Knarren
3 afleveringen
Vanaf woensdag 13 augustus om 20.30 uur
Nederland 1  

www.omroepmax.nl/krasseknarren