Hilversum,
26
juli
2018
|
12:11
Europe/Amsterdam

De start van De Nieuwe Lekkerbek bij MAX!

Op woensdag 1 augustus start De Nieuwe Lekkerbek op NPO 1 om 20.30 uur. In het nieuwe MAX-programma worden lekkerbekken uitgedaagd de vakkundige jury te overtuigen van hun innovatieve eetuitvinding. Alles kan, alles mag: zo lang het maar lekker en bovenal vernieuwend is. De presentatie is in handen van Marlijn Weerdenburg en André van Duin.

In De Nieuwe Lekkerbek bereiden kandidaten hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. In de eerste aflevering onder meer een bijzondere variant op de frikandel en babyvoeding met een duurzame twist.Uit verschillende eetuitvindingen die langskomen, blijkt dat Nederland doordrongen is van het toenemende belang van duurzame en gezonde voeding. Zo komt onder meer een nieuw voedingsconcept voor baby’s en een alternatief voor suiker langs de jury. Verder worden er andere vernieuwende hapjes gepresenteerd aan de jury, waaronder de lasangeschijf en de chocandel; frikandel met chocoladesaus. André heeft zo zijn bedenkingen bij de chocandel. Maar als hij eenmaal een hap geproefd heeft, is hij fan. Wat vindt de jury ervan?

Over De Nieuwe Lekkerbek
Het aanbod van exotische producten in de supermarkten is de laatste jaren sterk gegroeid en we zijn ons steeds meer bewust van wat we eten: niet alleen biologisch en duurzaam, maar ook vooral lekker. In De Nieuwe Lekkerbek bereiden kandidaten hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn en André. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Een product of gerecht dat nog niet bestaat, verrast, verrukkelijk smaakt en waar Nederland ook écht warm voor gaat lopen.

De jury
De kandidaten presenteren hun eetuitvinding aan de vakjury bestaande uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron. Robert Kranenborg deed zijn kennis als chef-kok op bij gerenommeerde restaurants en verscheen in verschillende kookprogramma’s. Daan Faber is culinair ondernemer en bedenkt vernieuwende eetconcepten. Ellen Scholtens is culinair journalist en adviseur, en is ook betrokken bij de totstandkoming van foodfestivals. Alain Caron is onder meer tv-kok en eigenaar van twee restaurants.Naast presentatieduo Marlijn en André en de jury zien we Janny van der Heijden ook in De Nieuwe Lekkerbek. Zij weet alles over eten en geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

De Nieuwe Lekkerbek
Wekelijks vanaf woensdag 1 augustus 
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Marlijn Weerdenburg en André van Duin 
www.maxvandaag.nl/lekkerbek

facebook.nl/denieuwelekkerbekMAX | #denieuwelekkerbek