Hilversum,
05
juli
2016
|
10:58
Europe/Amsterdam

De reis gaat verder: aflevering 2 en 3 van We zijn er Bijna!

Op 11 en 18 juli

Maandag 11 en 18 juli zendt MAX om 21.25 uur op NPO 1 weer nieuwe afleveringen van We zijn er Bijna! uit! In het zomerprogramma volgen we een groep Nederlandse toeristen, die met hun eigen camper of caravan van het noorden van Spanje naar het prachtige Portugal reist.

We zijn er Bijna! aflevering 2 – 11 juli om 21.25 uur op NPO 1
Er staat een excursie gepland naar het beroemde pelgrimsoord Santiago de Compostella, waar na dagen regen, eindelijk de zon doorbreekt. Helaas is het aangename weer van korte duur en komt de auto van een van de reizigers vast te zitten in een drassig grasveldje.

Bij de volgende reisdag passeert de groep de Portugese grens en worden de pootjes van de caravans - al dan niet automatisch - uitgedraaid op een camping langs een kilometers lang zandstrand. De temperaturen zijn nog steeds niet Portugees te noemen, dus verder dan de knie durft niemand het water in. Het strand leent zich wel goed voor wandelaars en hardlopers. Tot slot gaat de groep op excursie naar Porto. In deze oude Portugese stad is een bezoek aan de portkelders, inclusief een proeverij, onontbeerlijk.

We zijn er Bijna! aflevering 3 – 18 juli om 21.25 uur op NPO 1
Het is pinksterochtend, een mooie gelegenheid voor de groep om gezamenlijk te ontbijten. Na veel grijze dagen breekt nu eindelijk de zon aan de Portugese noordoostkust door. Vlakbij de camping wordt een hondenrace gehouden. De snelste honden ter wereld rennen met bijna 70 kilometer per uur naar de finish. Een van de vakantiegangers kan deze race echter niet waarderen.

De volgende dag trekt de groep verder langs de Portugese kust naar het zuiden, naar Praia de Mira. In dit kleine vissersdorp wordt gevist met grote netten die met rokende tractoren het strand op worden gesleept. Nazare is de volgende stop en ook deze toeristische badplaats herinnert aan vroegere tijden. Veel vrouwen lopen in klederdracht inclusief onderrokken en hoog opgetrokken wollen kousen.

We zijn er Bijna!
Maandag 11 en 18 juli 2016 om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.omroepmax.nl
www.facebook.com/wezijnerbijna
#WezijnerBijna