Hilversum,
26
juli
2016
|
09:18
Europe/Amsterdam

De Olympische genen van… MAX Vandaag maakt serie met (groot)ouders Olympiërs

Vanaf 26 juli

Het online platform MAX Vandaag portretteerde ter gelegenheid van de aanstaande Spelen in Rio de trotse (groot)ouders van tien Olympische sporters. In de serie zien we onder anderen de vader en moeder van turner Epke Zonderland, die exclusief beeldmateriaal van een zesjarige Epke aan MAX tonen. De webserie De Olympische genen van… is vanaf morgen, dinsdag 26 juli te zien op www.maxvandaag.nl

Ook van zevenkampster Nadine Broersen is bijzonder materiaal te bekijken. Haar vader Jos gaf MAX de beelden van Nadine’s eerste sportwedstrijden. In de tiendelige webserie komen verder aan het woord: de opa van worstelaar Jessica Blaszka, de moeder van zeilster Marit Bouwmeester, de opa van roeier Jort van Gennep, de oma van windsurfer Dorian van Rijsselberghe, de oma van hockeyster Joyce Sombroek, de vader van judoka Marhinde Verkerk, de vader van schermer Bas Verwijlen en de opa van springruiter Maikel van der Vleuten.

MAX Vandaag blikt met de (groot)ouders terug op het leven van de sporters als kind en kijkt met ze vooruit naar Rio. Wanneer ontdekten zij het talent van hun (klein)kinderen? Welke bijdrage leverden de (groot)ouders aan de sportieve ontwikkeling en wat herkennen zij van zichzelf in de jonge topsporters?

Meer Olympische Spelen op MAX Vandaag
Oud-Olympiër en medaillewinnares Erica Terpstra spreekt in een video op MAX Vandaag alle sporters toe om ze veel succes te wensen. De video van Erica’s Olympische succesboodschap is in de aanloop naar de Spelen (op 2 augustus) te zien op MAX Vandaag.

Ook sportfanaat en Hallo Nederland-presentatrice Carrie ten Napel zit niet stil tijdens de Spelen. Voor MAX Vandaag maakte ze de webserie: Gouden Momenten, vanaf 5 augustus te zien op MAX Vandaag. Carrie duikt in de archieven van het Beeld en Geluid-museum en gaat op zoek naar de tien meest bijzondere Olympische sportmomenten uit de Nederlandse geschiedenis. Die glorieuze overwinningen gebruikt ze om de huidige atleten aan te moedigen. Zo wordt Dafne Schippers hopelijk de Fanny van nu en wie weet treedt Tom Dumoulin in de voetsporen van Olympisch kampioen Hennie Kuiper!

Ook MAX Magazine in het teken van de Olympische Spelen
Op dinsdag 26 juli verschijnt het MAX Magazine met een oranje randje. Het blad staat namelijk volledig in het teken van de Olympische Spelen 2016. Net als MAX Vandaag sprak MAX Magazine met de (groot)ouders van Nederlandse Olympische atleten. Het blad vroeg hen hoe het is om zo’n supertalent in de familie te hebben. En… van wie hebben ze dat talent? In het Olympische nummer van MAX Magazine ook een uitgebreid interview met Erica Terpstra, die intens meeleeft met onze sporters in Rio.De Olympische genen van…Vanaf dinsdag 26 juli op www.maxvandaag.nl/olympischespelen