Hilversum,
13
februari
2023
|
14:14
Europe/Amsterdam

De Nieuwe Vermeer: Dionne Stax maakt eigen Meisje met de parel

Unieke muurschildering in hartje Rotterdam

Als creatievelingen en professionele kunstenaars uit heel Nederland de werken van Johannes Vermeer tot leven brengen, kan MAX-presentatrice Dionne Stax natuurlijk niet achterblijven. Zij geeft haar eigen invulling aan het beroemde Meisje met de parel. Het enorme eindresultaat - een muurschildering van zeven bij drie meter - is deze maand te bewonderen op de West-Kruiskade in Rotterdam, vlakbij het Centraal Station.Gehuld in een overall en voorzien van een grote verzameling spuitbussen staat Dionne Stax begin februari op een hoogwerker in Rotterdam, hartje centrum. Samen met kunstenaars Roy Valk en Tim Rodermans geeft ze een creatieve invulling aan één van de bekendste werken van Johannes Vermeer: Meisje met de parel. Maar liefst vier dagen wordt aan het kunstwerk gewerkt. Voorbijgangers verbazen zich ondertussen over de omvang van het werk en genieten van de vakkundige kunstenaars. Bekijk hier hoe de mural tot stand kwam. 

Dionne Stax in de video: "Als heel creatief Nederland bezig is met Vermeer, dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik wil dat ook! En ik heb gekozen voor één van zijn bekendste werken, je herkent het vast..."

De Nieuwe Vermeer 
In De Nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en meesterschilders elke week een verdwenen werk van Johannes Vermeer tot leven. En er is méér Vermeer. In De Nieuwe Vermeer Podcast nemen zes getalenteerde podcastmakers de verdwenen werken van de Hollandse meester onder handen, in het interactieve museum worden de werken van de meesterschilders uit het tv-programma opgehangen en voor de online expositie kan heel Nederland zijn of haar eigen Vermeer uploaden. De werken uit de eerste aflevering zijn inmiddels te bekijken. Tot slot is er de tweedelige VOD-serie MEER VERMEER, waarin bekende creatievelingen hun eigen invulling geven aan een werk van Vermeer. Het komt allemaal samen op DeNieuweVermeer.nl.

De Nieuwe Vermeer
Elke zondag om 20.25 uur
Bij MAX op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX | #DeNieuweVermeer