Hilversum,
10
augustus
2018
|
15:06
Europe/Amsterdam

De Nieuwe Lekkerbek: groenteverf, brood van bierborstel en balletjes van onsterfelijkheidskruid

Woensdag 15 augustus om 20.30 uur op NPO 1

Op woensdag 15 augustus zendt MAX de derde aflevering van De Nieuwe Lekkerbek uit, om 20.30 uur op NPO 1. Kandidaten bereiden hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. De jury beoordeelt vervolgens op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid.

In de derde aflevering komen er weer veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Waaronder kruidenballetjes met een elixer voor een gezond en gelukkig leven én een innovatief en duurzaam afbakbrood speciaal voor sporters.

Het afbakbrood voor sporters wordt gemaakt van bierborstel: het restproduct van bierbrouwsel. Doorgaans wordt dit als veevoer gebruikt. Bierborstel zit vol met proteïne, iets wat sporters goed kunnen gebruiken bij het herstel van spieren. De jury moet flink kauwen en natuurlijk beoordelen of het origineel, vernieuwend en smakelijk is.Verder krijgt de jury kruidenballetjes voorgeschoteld waar een ''elixer van onsterfelijheidskruid'' in verwerkt is. De kruidenballetjes dragen bij aan gezondheid en geluk. André en Janny proeven graag en worden er direct een stuk gelukkiger van. Geldt dat ook voor de jury?

Deze aflevering komen er ook weer gezonde en duurzame eetsensaties aan bod, zoals: groenteverf, ontbijt uit een machine, een stand-up salad en een stripboek vol met lekkere recepten.Maar er is meer! Janny en Marlijn blijven niet in de keuken om de kandidaten bij te staan, maar bezoeken ook interessante locaties. Deze week bezoekt Janny een lokale bierbrouwerij en drinkt ze een biertje op Kasteel Amerongen. Marlijn gaat langs bij een bedrijf dat compost maakt.

Over De Nieuwe Lekkerbek
In De Nieuwe Lekkerbek bereiden kandidaten hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. De vakkundige jury bestaat uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron. Janny van der Heijden geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

De Nieuwe Lekkerbek
Woensdag 15 augustus
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Marlijn Weerdenburg en André van Duin 
www.maxvandaag.nl/lekkerbek

facebook.nl/denieuwelekkerbekMAX | #denieuwelekkerbek