Hilversum,
06
augustus
2018
|
10:38
Europe/Amsterdam

De Nieuwe Lekkerbek: datingspel met bitterballen, kebab van paddenstoelen en krekelburgers

Woensdag 8 augustus om 20.30 uur op NPO 1

Op woensdag 8 augustus zendt MAX de tweede aflevering van De Nieuwe Lekkerbek uit op NPO 1 om 20.30 uur. Kandidaten bereiden hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. De jury beoordeelt vervolgens op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid.

In de tweede aflevering komen er weer veel vernieuwende gerechten en eetsensaties langs de jury. Waaronder een hartige versie van de stroopwafel: de kaaswafel. Dit is een combinatie van twee Nederlandse klassiekers en de hoop is natuurlijk dat dit een nieuwe klassieker wordt. Ook wordt er een basissaus gepresenteerd. Deze saus is uniek, omdat deze overal bij past, maar niet bij alles hetzelfde smaakt. Verder zien we een speelse uitvinding, namelijk: een datingspel met bitterballen. Marlijn en André proberen het uit.

Deze aflevering komen er ook weer gezonde en duurzame eetsensaties aan bod, zoals: kebab van paddenstoelen, krekelburgers en veganistisch brood.

Maar er is meer! Janny en Marlijn blijven niet in de keuken om de kandidaten bij te staan, maar bezoeken ook interessante locaties. Deze week gaat Janny op zoek naar de oorsprong van stroopwafels. Marlijn neemt een kijkje bij moderne landbouw en duikt in een bright box.

Over De Nieuwe Lekkerbek
In De Nieuwe Lekkerbek bereiden kandidaten hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. De vakkundige jury bestaat uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron. Janny van der Heijden geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

De Nieuwe Lekkerbek
Woensdag 8 augustus
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Marlijn Weerdenburg en André van Duin
 www.maxvandaag.nl/lekkerbek

facebook.nl/denieuwelekkerbekMAX | #denieuwelekkerbek