Hilversum,
24
augustus
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

De Nalatenschap terug bij MAX (24/08/2015)

De Nalatenschap terug bij MAX

Hilversum, 13 juli - Op maandag 24 augustus om 18.50 uur op NPO 2 start alweer het zevende seizoen van De Nalatenschap bij MAX. Voor veel mensen is de stap om bij de notaris hun nalatenschap vast te leggen, heel groot. Toch hebben steeds méér mensen de wens na hun dood iets te betekenen voor een ander door hun geld of bezittingen na te laten aan een goed doel.

In deze vijfdelige, dagelijkse tv-serie wordt elke aflevering de afwikkeling van een nalatenschap gevolgd waarbij het leven, dat de overledene heeft geleefd, zich ontvouwt voor de camera. We gaan op zoek naar de persoonlijke verhalen die schuil gaan achter het huis en de inboedel. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het goede doel dat in de nalatenschap is opgenomen. 

Uit naam van de goede doelen gaat erfenisafwikkelaar Oscar Balkenende het huis binnen. Hij draagt zorg voor de boedel en regelt veiling en verkoop van spullen. Het is altijd een verrassing wat hij aantreft in een huis, niks is vreemd; een huis vol antieke klokken, verborgen schatten of juist alleen maar 'rommel'. Oscar Balkenende heeft een neus voor bijzondere en waardevolle spullen en het is steeds weer spannend wat hij weet te vinden.

Dit jaar is wederom te zien hoe Oscar de nalatenschappen van een aantal bijzondere personen afhandelt. Op verzoek van KNGF Geleidehonden reist Oscar naar Vinkeveen om de nalatenschap van een geliefde boer af te handelen, die gek was op zijn boerderij en altijd mensen en dieren om zich heen had. Hierna vertrekt hij voor het Leger des Heils naar Winsum voor de nalatenschap van een te jong overleden man met een passie voor voetbal. Als 21 jarige dienstplichtige soldaat in Libanon maakt hij een heftig incident mee, dat hem voor de rest van zijn leven zou tekenen. Voor de Dierenbescherming is Oscar in het Zeeuwse Geersdijk vanwege de nalatenschap van een dame die een exotisch en welvarend leven leidde met haar man, die zij ontmoette tijdens haar werk in de Rotterdamse Haven. Hij gaat voor een nalatenschap aan de Nierstichting naar Drachten en belandt daar in een huis van een excentrieke dame waar in haar huis de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tot slot is Oscar in de vijfde aflevering, in opdracht van Amnesty International, in Harmelen vanwege de nalatenschap van een avontuurlijke dame die in haar jonge jaren in Pakistan werkte om mensen te helpen. 

MAX: De Nalatenschap
Vanaf maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus
Rond 18.50 uur op NPO 2
www.omroepmax.nl/nalatenschap

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beeldmateriaal kunt u downloaden op onze perswebsite.Voor vragen kunt u contact opnemen met Communicatie MAX: 035 6775260 via e-mail: communicatie@omroepmax.nl

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: