Hilversum,
17
september
2020
|
09:01
Europe/Amsterdam

De Kunstdetective: aflevering 4

Dinsdag 22 september

Op dinsdag 22 september zendt MAX om 20.25 uur op NPO 2 een gloednieuwe aflevering van De Kunstdetective uit. In deze aflevering draait het om een Ethiopische kroon.

Aflevering 4 – dinsdag 22 september om 20.25 uur op NPO 2
Sirak Asfaw, ooit gevlucht uit Ethiopië, kwam ongevraagd in een nachtmerrie terecht. Sirak stelt zijn huis in Rotterdam regelmatig open voor landgenoten op doorreis. Eén van hen plaatste een koffer in de logeerkamer. Toen Sirak en zijn vriendin op zoek waren naar een werkstuk dat mogelijk op de logeerkamer was beland, openden ze de koffer. Er bleek een gestolen keizerskroon in te zitten. Sirak wil de gestolen kroon terugbrengen naar Ethiopië, maar weet dat de risico’s groot zijn: er is veel corruptie in Ethiopië. 20 jaar droeg hij dit geheim met zich mee. Nu roept hij de hulp in van Arthur Brand. 

Over De Kunstdetective
In De Kunstdetective volgen we Arthur Brand tijdens zijn speurtocht naar gestolen kunst. Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Hij kreeg internationale bekendheid tijdens zijn speurtocht naar de bronzen paarden van Adolf Hitler.

MAX Vandaag
Op MAX Vandaag vindt u een uitgebreid interview met Arthur Brand, en gedurende het seizoen verschillende interessante artikelen over objecten uit De Kunstdetective.

De Kunstdetective (6 afleveringen)
Dinsdag 22 september
Om 20.25 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | #kunstdetective |@MAXdocumentaire