Hilversum,
18
augustus
2020
|
15:32
Europe/Amsterdam

De Kunstdetective: aflevering 4 en 5

Dinsdag 22 en 29 september

Dinsdag 22 en 29 september zendt MAX om 20.25 uur op NPO 2 twee gloednieuwe afleveringen van De Kunstdetective uit. In deze afleveringen draait het om een Ethiopische kroon en Visigotische reliëfs.

Aflevering 4 – dinsdag 22 september om 20.25 uur op NPO 2
Sirak Asfaw, ooit gevlucht uit Ethiopië, kwam ongevraagd in een nachtmerrie terecht. Sirak stelt zijn huis in Rotterdam regelmatig open voor landgenoten op doorreis. Eén van hen plaatste een koffer in de logeerkamer. Na een paar maanden vond Sirak het verdacht en opende de koffer. Er bleek een gestolen keizerskroon in te zitten. Dat was 1998. Sirak wilde de gestolen kroon terugbrengen naar Ethiopië, maar wist dat de risico’s groot waren: er was veel corruptie in Ethiopië. Twintig jaar droeg hij dit geheim met zich mee. Toen riep hij de hulp in van Arthur Brand.

Aflevering 5 – dinsdag 29 september om 20.25 uur op NPO 2
Arthur Brand hoort dat er in Londen twee loodzware religieuze stenen circuleren in het illegale circuit. Na een lange speurtocht ontdekt hij dat het gaat om Visigotische reliëfs, gestolen uit een kerkje in Noord-Spanje. Na maanden van onderhandelen besluit de eigenaresse de stenen te overhandigen. Ze worden in een bos voor Arthur achtergelaten.

Over De Kunstdetective
In De Kunstdetective volgen we Arthur Brand tijdens zijn speurtocht naar gestolen kunst. Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Hij kreeg internationale bekendheid tijdens zijn speurtocht naar de bronzen paarden van Adolf Hitler.

De Kunstdetective (6 afleveringen)
Dinsdag 22 en 29 september
Om 20.25 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | #kunstdetective |@MAXdocumentaire