Hilversum,
02
september
2020
|
10:31
Europe/Amsterdam

De Kunstdetective: aflevering 2

Dinsdag 8 september

Dinsdag 8 september zendt MAX om 20.25 uur op NPO 2 een gloednieuwe aflevering van De Kunstdetective uit. In aflevering twee gaat Arthur Brand op zoek naar de ring van Oscar Wilde.

Aflevering 2 – dinsdag 8 september om 20.25 uur op NPO 2
In Londen duikt Arthur Brand diep de onderwereld in, op zoek naar de ring van Oscar Wilde. Deze gouden ring werd in 2002 gestolen in de Universiteit van Oxford, waar Wilde gestudeerd heeft. De kunstdetective ontdekt dat de ring twee keer gestolen is, eerst in Oxford, en in 2015 nogmaals, in Londen. Zes senioren wilden nog een laatste keer een grote inbraak uitvoeren en lieten zich insluiten in de Hatton Garden Safe Deposit. Ze braken 70 kluisjes open. Buit: meer dan 200 miljoen pond aan sieraden en juwelen. En dus ook de ring. Arthur weet de ring te traceren. Maar dat is niet het einde van het verhaal...

Over De Kunstdetective
In De Kunstdetective volgen we Arthur Brand tijdens zijn speurtocht naar gestolen kunst. Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Hij kreeg internationale bekendheid tijdens zijn speurtocht naar de bronzen paarden van Adolf Hitler.

MAX Vandaag
Op MAX Vandaag vindt u een uitgebreid interview met Arthur Brand, en gedurende het seizoen verschillende interessante artikelen over objecten uit De Kunstdetective.

De Kunstdetective (6 afleveringen)
Dinsdag 8 september
Om 20.25 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | #kunstdetective |@MAXdocumentaire