Hilversum,
11
augustus
2020
|
16:44
Europe/Amsterdam

De Kunstdetective: aflevering 2 en 3

Dinsdag 8 en 15 september

Dinsdag 8 en 15 september zendt MAX om 20.25 uur op NPO 2 twee gloednieuwe afleveringen van De Kunstdetective uit. In aflevering twee en drie gaat Arthur Brand op zoek naar de ring van Oscar Wilde en de gedichtenbundel van Hafez.

Aflevering 2 – dinsdag 8 september om 20.25 uur op NPO 2
In Londen duikt Arthur Brand diep de onderwereld in, op zoek naar de ring van Oscar Wilde. Deze gouden ring werd in 2002 gestolen in de Universiteit van Oxford, waar Wilde gestudeerd heeft. De kunstdetective ontdekt dat de ring twee keer gestolen is, eerst in Oxford, en in 2015 nogmaals, in Londen. Zes senioren wilden nog een laatste keer een grote inbraak uitvoeren en lieten zich insluiten in de Hatton Garden Safe Deposit. Ze braken 70 kluisjes open. Buit: meer dan 200 miljoen pond aan sieraden en juwelen. En dus ook de ring. Arthur weet de ring te traceren. Eind goed, al goed, zou je denken. Maar dat loopt heel anders...

Aflevering 3 – dinsdag 15 september om 20.25 uur op NPO 2
In deze aflevering van De Kunstdetective gaat Arthur Brand een wedloop aan met de Iraanse geheime dienst. Die geheime dienst probeert de hand te leggen op een vermiste Perzische gedichtenbundel. Het gaat om een verzameling gedichten van Hafez uit de 15e eeuw, gestolen in München. Lukt het Arthur om deze historische schat als eerste in handen te krijgen?

Over De Kunstdetective
In De Kunstdetective volgen we Arthur Brand tijdens zijn speurtocht naar gestolen kunst. Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Hij kreeg internationale bekendheid tijdens zijn speurtocht naar de bronzen paarden van Adolf Hitler.

De Kunstdetective (6 afleveringen)
Dinsdag 8 en 15 september
Om 20.25 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXdocumentaires | #kunstdetective |@MAXdocumentaire