Hilversum,
14
oktober
2021
|
09:38
Europe/Amsterdam

De Grote Kleine Treinencompetitie: de finale-afleveringen

Woensdag 10 en 17 november

Ze zijn allemaal creatief, vindingrijk en uiterst handig. Maar de grootste overeenkomst die de deelnemers hebben die meedoen aan De Grote Kleine Treinencompetitie, is een enorme fascinatie en liefde voor treinen en de modelspoorhobby. Op woensdag 10 en 17 november zijn de halve finale en finale te zien op NPO 1.

Aflevering 5: woensdag 10 november om 20.30 uur op NPO 1
De teams moeten in deze halve finale de hoogte in bouwen! De modelbanen gaan de zwaartekracht tarten met de hoge bouwsels. Kunstenares Irma de Vries mag als gastjurylid de bouwwerken bekijken en mede beoordelen. Aan het eind van de aflevering wordt duidelijk welke teams naar de finale mogen.

Aflevering 6: woensdag 17 november om 20.30 uur op NPO 1
De teams staan voor een extra grote uitdaging. Ze krijgen namelijk één dag minder om de baan te bouwen. Daarnaast moeten ze alle eerder gemaakte banen op elkaar aansluiten en zorgen dat er een treintje overheen rijdt. Radio-dj Erik de Zwart is het gastjurylid. Het thema is ‘toekomst’. De teams moeten een maanlandschap maken en een baan waarin twee toekomstbeelden van de wereld worden getoond, inclusief twee aquaria. Aan het eind van de aflevering wordt bekend welk team uit de beste modelspoorbouwers van Nederland bestaat, en wie dus de Gouden Locomotief winnen. Ook mogen zij enkele weken een modelbaan tentoonstellen op station Utrecht Centraal.

De Grote Kleine Treinencompetitie
In zes afleveringen strijden team wit, roze, geel, oranje, blauw en groen onder leiding van hun teamcaptain tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. Elke aflevering moet er aan de hand van een thema binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend. Juryleden Diane Meyboom en Evan Daes kijken naar creativiteit, bouwkwaliteit en techniek. Welk verhaal vertelt de modelbaan en durft het team met originele en vindingrijke materialen en technieken te komen?

De Grote Kleine Treinencompetitie
Woensdag 10 en 17 november
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Diane Meyboom en Evan Daes
MAXVandaag.nl

De Grote Kleine Treinencompetitie is de Nederlandse variant van het succesvolle Britse format The Great Model Railway Challenge op Channel 5. Met al twee seizoenen en vele kijkers is het inmiddels een succesvol en geliefd programma op de Britse televisie. Jong en oud zijn wekelijks gecharmeerd van de miniatuurwerelden die de deelnemers met veel precisie opbouwen.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ | Twitter.com/OmroepMAX | #KleineTreinen