Hilversum,
13
oktober
2016
|
13:07
Europe/Amsterdam

De gloednieuwe programmering van MAX!

Hilversum, 13 oktober – Zojuist heeft MAX zijn nieuwe programmering voor de komende periode bekendgemaakt. Het Veronicaschip in Amsterdam was tijdens deze feestelijke ochtend het decor van de perspresentatie.

Eén van de hoogtepunten is Vier seizoenen aan de Amstel. In deze unieke documentairereeks volgen we een jaar lang de werknemers van het prestigieuze Amstel Hotel. De gasten verwachten 365 dagen per jaar de hoogste kwaliteit en de beste service. Wat doen de 180 werknemers om van het verblijf een onvergetelijke ervaring te maken?

Heel Nederland Slaapt besteedt op een laagdrempelige en informatieve manier aandacht aan het fenomeen slaap. We hebben er allemaal mee te maken, maar weten er zo weinig vanaf. Wat gebeurt er met ons lichaam en in onze hersenen wanneer we slapen?

In november neemt Manuëla Kemp de kijker in NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 een week lang mee naar het collectieve muziekgeheugen van de jaren zestig en zeventig. Een reis langs de mooiste liedjes uit de Evergreen Top 1000 die jaarlijks wordt uitgezonden op NPO Radio 5. Dit programma is te zien op NPO 1.

MAX volgt in het nieuwe programma Hoe word ik 100 zes mensen die, net als ruim vijf miljoen andere Nederlanders, lijden aan welvaartziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en stress. In vijf maanden proberen deze mensen onder begeleiding van een medisch team van hun aandoeningen én hun medicatie af te komen door simpelweg gezond te leven.

Erica op Reis komt terug! Voor het vijfde seizoen pakt Erica Terpstra haar koffers en reist af naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Ze ontmoet inspirerende mensen en leert bijzondere culturen kennen in Hong Kong, Suriname, Myanmar, Israël en Colombia.

Het drieluik De Zaak Menten is gebaseerd op het verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten probeert te achterhalen. Deze zaak zorgde in de jaren 70 voor veel reuring in zowel de media als politiek.

In de 2Doc: Razzia in Rotterdam blikken de allerlaatste ooggetuigen van de 72 jaar geleden razzia in Rotterdam terug op de gebeurtenis. Hoe kijken zij terug op de razzia?

Wie denkt dat de mensheid de eerste was die een piramide bouwde, het wiel uitvond, of klittenband bedacht heeft het goed mis! Dat de natuur ons op alle fronten voor is, is te zien in Het ei van Midas. Schrijver en bioloog Midas Dekkers presenteert het nieuwe MAX-programma over het wonder der natuur.

In Het Boerenleven kijkt MAX mee in het leven van drie Nederlandse boeren. De boeren en hun gezinnen worden gevolgd in een belangrijke periode in hun bedrijf én hun leven. De presentatie van dit gloednieuwe MAX-programma ligt in handen van Erben Wennemars.

In Ljouwerter Skûtsje wordt de bemanning van de gelijknamige boot een jaar lang gevolgd. De camera is erbij als het schip gerestaureerd en wel uit de loods rolt, tijdens de wedstrijden, maar ook bij de schipper en zijn vrouw thuis. Wat Ljouwerter Skûtsje precies is, is te zien in deze bijzondere uitzending.

Feestdagen bij MAX
Ook tijdens de feestdagen is er genoeg te zien bij MAX! In samenwerking met KRO-NCRV pakt MAX groots uit met het Zapp Sinterklaasfeest. Jetske van den Elsen en Pepijn Gunnenweg presenteren het familiespektakel.

In Harrie Babba wordt het Harrie Vermeulen wel erg moeilijk gemaakt als hij als de geest uit de lamp moet gehoorzamen aan elke willekeurige gek.

MAX Proms laat tijdens de dertiende editie duizenden mensen genieten van muziek van o.a. Kool & The Gang, The New London Chorale en The Trammps.

Joanna Lumley neemt de kijkers mee naar Japan! Joanna wordt gevolgd op haar reis langs prachtige tempels, idyllische stranden, indrukwekkende vulkanen en eeuwenoude steden.

Nederlandse militairen, politieagenten en de Marechaussee zijn vaak maandenlang ver van huis, daarom hebben MAX en Defensie Missie MAX in het leven geroepen. Missie MAX is opgezet om het thuisfront van de uitgezonden militairen en politiefunctionarissen een mooie en bijzondere dag te bezorgen.

Traditiegetrouw zendt MAX rond de kerstdagen een sfeervol kerstconcert uit, dit jaar in samenwerking met dagblad Trouw. Trouw en MAX nodigen mantelzorgers uit om te genieten van prachtige muziek.

Voor het 10e jaar op rij organiseert MAX Maakt Mogelijk tijdens de feestdagen een groots kerstdiner voor ouderen uit het hele land. Zij krijgen een driegangendiner, onderwijl treden bekende artiesten op en worden tijdens de avond wensen vervuld. De MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial wordt rond de feestdagen uitgezonden.

MAX in 2017
Ook in het nieuwe jaar zijn er mooie nieuwe programma’s te zien bij MAX. In Het was oorlog aangrijpende verhalen over hoe de Tweede Wereldoorlog gewone mensen veranderde in schurken, helden, slachtoffers en daders.

Met het Mes op Tafel bestaat in 2017 20 jaar en viert dat met een gloednieuwe, gratis applicatie! Vanaf 27 februari kunnen de fans zelf ervaren hoe het is om mee te spelen aan de kennisquiz van MAX. Iedereen kan zijn geluk beproeven tegen vrienden of willekeurige tegenstanders.

In Het Nationaal Zorgdebat, gepresenteerd door Elles de Bruin en Cees Grimbergen, een debat over de zorg in Nederland. Er is veel discussie in de politiek en onrust in de samenleving over hoe de zorg in Nederland is georganiseerd. Wat gaat er goed en wat kan beter? Aan het woord ervaringsdeskundigen en experts.

In Gezond Verstand komen kandidaten uit heel het land langs om hun originele huis-, tuin en keukenremedies te presenteren aan een panel van huisartsen. De presentatie is in handen van Martine van Os.

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. In Brood! ontmoet Robèrt collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs en laat hij zien op welke manieren diverse culturen omgaan met het, door velen geliefde, brood.

In Kunstraadsels ontrafelt professor Frans Grijzenhout, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, geheimen achter beroemde Hollandse meesterwerken uit de Gouden Eeuw. Samen met een team van jonge kunsthistorica raadpleegt hij archieven, deskundigen en gebruikt hij technische middelen om uit te vinden wie de afgebeelde personen op de beroemde portretten zijn of waar de geschilderde locaties zich bevinden.

In 2017 gaan de deuren van het Ben Oude NijHuis open, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Een initiatief van MAX-directeur Jan Slagter: Goede zorg, met veel handen aan het bed, voor mensen met een kleine beurs. Een prachtig plan. Maar hoe realiseer je dat? Het is te zien in de documentaire Ben Oude NijHuis die in 2017 wordt uitgezonden.

Acht bekende landgenoten op leeftijd reizen voor een lang verblijf naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Indonesië. Vanuit een traditioneel onderkomen beleven, ervaren en proeven zij het authentieke Indonesië. De acht willen met name te weten komen hoe hun leeftijdsgenoten leven, wonen en werken. Wat verwachten ze van hun eigen Gouden Jaren? Gouden Jaren: Indonesië is in 2017 te zien met Ben Cramer, Johnny Rep, Laurens van Rooyen, Noraly Beyer, Sandra Reemer, Carry Tefsen, Willeke van Ammelrooy en Penny de Jager.

In 2017 starten de opnames van Het geheime dagboek van Hendrik Groen en van het vierde en tevens laatste seizoen van Dokter Deen. De bestseller Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen wordt verfilmd door Tim Oliehoek, met een script van Martin van Waardenberg. In het fictieve dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. In deze serie zijn onder anderen André van Duin, Kees Hulst en Olga Zuiderhoek te zien. En in het laatste seizoen van Dokter Deen kruipt Monique van de Ven wederom in de huid van de gepassioneerde huisarts Maria Deen. Op het pittoreske Vlieland, de thuisbasis van de huisarts, staat ook komend seizoen weer een hoop te gebeuren.

Voor meer informatie én alle vertrouwde tv- en radioprogramma’s, kijk op pers.omroepmax.nl en www.omroepmax.nl.