Hilversum,
07
oktober
2019
|
16:30
Europe/Amsterdam

De gloednieuwe programmering van MAX!

MAX is er, altijd en overal

Zojuist vertoonde MAX de eerste aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, zolang er leven is, aan de pers. Het tweede seizoen van dé hitserie van MAX, geregisseerd door Tim Oliehoek, is vanaf maandag 14 oktober om 22.15 uur op NPO 1 te zien. Tijdens de bijeenkomst ontvouwde MAX ook zijn plannen voor de komende periode. Hierin veel nieuwe programma’s, want MAX is er, altijd en overal. Hieronder een overzicht van de gloednieuwe programmering najaar 2019 en voorjaar 2020.

Najaar 2019 bij MAX

Het geheime dagboek van Hendrik Groen: zolang er leven is, vanaf 14 oktober, 22.15 uur, NPO 1
Hendrik Groen is terug van weggeweest in Het geheime dagboek van Hendrik Groen, zolang er leven is. Na de dood van Eefje is er een jaar voorbij gegaan. Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten. De uitjes met de Omanido's zijn ook minder geworden. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, begint hij weer te schrijven. Ook besluit Hendrik de rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dat is hard nodig, want mevrouw Stelwagen heeft grote plannen met het verzorgingstehuis. 

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek. De cast bestaat uit onder anderen: Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van de Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

MAX PubQuiz, vanaf 11 oktober, 22.20 uur, NPO 1
De pubquiz is populairder dan ooit. In stad en land slaat jong en oud massaal aan het quizzen. Het wordt overal in Nederland gespeeld; in de kroeg, in de sportkantine, maar ook thuis met vrienden. Nu is er bij MAX een heuse televisievariant. In elke aflevering strijden vijf teams tegen elkaar om de winst. Sybrand Niessen presenteert samen met Markoesa Hamer de MAX PubQuiz.

Eén tegen Eenzaamheid, 16 oktober, 21.25 uur, NPO 1
Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland, zowel onder jonge als oudere mensen. Om hier aandacht voor te vragen, zendt MAX het avondvullende programma Eén tegen Eenzaamheid uit, gepresenteerd door Sybrand Niessen en Martine van Os. Hoogleraar klinische psychologie Erik Scherder en gedragsbioloog Patrick van Veen illustreren in de uitzending de effecten van eenzaamheid met een mini-college.

MAX Maakt Mogelijk, vanaf 27 oktober, 19.10 uur, NPO 2
MAX Maakt Mogelijk laat zien wat er met de donaties aan Stichting MAX Maakt Mogelijk wordt gedaan voor kwetsbare ouderen over de grens. Jan Slagter bezoekt ouderen en houdt kijkers op de hoogte van de projectontwikkelingen. Ook in eigen land is MAX Maakt Mogelijk actief: speciale en ontroerende wensen van ouderen worden in vervulling gebracht en bijzondere mensen worden in het zonnetje gezet. In dit gloednieuwe seizoen bezoekt Jan Slagter onder andere een verpleeghuis in Moldavië.

Droomhuis Gezocht, vanaf 28 oktober, 21.20 uur, NPO 1
Sybrand Niessen gaat in dit kakelverse seizoen van Droomhuis Gezocht weer met verschillende koppels op zoek naar hun droomhuis in het buitenland. Op basis van hun budget en wensen gaat hij samen met de deelnemers op zoek naar het ideale huis. De praktische tips van Sybrand helpen de kandidaten bij het vinden van hun ideale droomhuis. Carrie ten Napel bezoekt bijzondere plekken op de droomhuis-bestemming.

Nationaal Werkvloer Debat, 2 december, 20.25 uur, NPO 2
Een nieuw live-programma over één van ’s lands grote ergernissen: de soms frustrerende invloed van managers op het dagelijks werkplezier van werknemers. In het Nationaal Werkvloer Debat worden de absurde eisen, onuitvoerbare regels en starre protocollen in 85 minuten besproken.

Professors op Pad, vanaf 13 december, NPO 2
In een nieuw seizoen van Professors op Pad bekijken we de Nederlandse natuur door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée maakt hij een boeiende ontdekkingsreis door zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden.

Heel Holland Bakt, vanaf 15 december, 20.20 uur, NPO 1
Doorbakken, vanaf 25 december, NPO 1
Bakfans zitten ook komende winter weer gebakken met een gloednieuw, smaakvol seizoen van Heel Holland Bakt. Tien nieuwe amateurbakkers gaan de strijd met elkaar aan om de titel Beste thuisbakker van Nederland. Ook dit jaar wordt er weer gebakken onder toeziend oog van juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. De presentatie is handen van André van Duin. HHB-fans die klaar zijn voor nog meer Heel Holland Bakt zitten goed met het gloednieuwe programma Doorbakken, gepresenteerd door Irene Moors!

Feestdagen
Ook tijdens de feestdagen pakt MAX uit met speciale of feestelijke programma’s.

Dit jaar organiseert MAX wederom in samenwerking met KRO-NCRV het Zapp Sinterklaasfeest. In de Jaarbeurs in Utrecht viert de Sint zijn verjaardag. Sinterklaas komt niet alleen. Naast zijn Pieten komen ook de cast van Brugklas de Musical en bekende Zapp-presentatoren langs op dit gezellige feest!

Nederlandse militairen, politieagenten en de Marechaussee zijn vaak maandenlang ver van huis zonder vrienden, familie en hun geliefden. Het gemis is tijdens de feestdagen vaak extra aanwezig. MAX en Defensie hebben samen Missie MAX in het leven geroepen. Jan Slagter brengt nieuwjaarswensen van het thuisfront bij de militairen over de hele wereld.

MAX Proms laat duizenden mensen elk jaar genieten van livemuziek en sfeervolle optredens. Ook dit jaar is zowel de pop als de klassieke muziek ruimschoots vertegenwoordigd. Internationale en nationale sterren staan bij elkaar op de bühne en staan garant voor één groot feest. Billy Ocean, Jeroen van der Boom, Jenna Lee-James & Lance Ellington, Manolo ‘The Voice Of The Gypsies’ en The Inspirational Community Gospel Choir en het Metropole Orkest maken dit jaar hun opwachting in de Jaarbeurs in Utrecht.

MAX Maakt Mogelijk bezorgt ouderen, die het moeilijk hebben, onvergetelijke feestdagen! Familieleden, die elkaar al jaren niet gezien hebben, worden herenigd om de feestdagen samen door te brengen. En Jan Slagter verrast ouderen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden en een grote wens hebben.

Ook dit jaar zendt MAX het Trouw Kerstconcert uit, een sfeervol concert in samenwerking met het dagblad Trouw. Het thema dit jaar is idealen. Vanuit de Grote Kerk in Den Haag met optredens van verschillende bekende artiesten.

In de Tijd voor MAX Oudejaarsshow blikken Sybrand en Martine samen met een aantal bijzondere gasten terug op het voorbije jaar én nemen natuurlijk vast een voorschot op wat er allemaal in 2020 staat te gebeuren. Met een selectie aan favoriete momenten, een spetterend optreden en bijzondere gasten! De Tijd voor MAX Oudejaarsshow belooft een spetterend eind van 2019 te worden.

Voorjaar 2020 bij MAX

Gelukszoekers werden ze genoemd, de Nederlanders die in de jaren 50 de oversteek waagden naar het nieuwe land. Door de verwoestingen van de oorlog, het gebrek aan werk en de dreiging van de Russen raakten veel mensen in de ban van emigratie. Na het succes van de eerste serie Vaarwel Nederland is in 2020 het vervolg te zien. In een nieuwe reeks zijn de persoonlijke geschiedenissen te zien van Nederlanders die na de oorlog zijn geëmigreerd naar Zuid-Afrika, Brazilië en Israël. Verhalen van afscheid, avontuur, ontberingen in een nieuw land en natuurlijk heimwee. De slotaflevering gaat over het verzwegen lot van de achterblijvers in Nederland.

In Wijsheid komt met de jaren gaat Dionne Stax langs bij Mister Ajax, oftewel Sjaak Swart. Hoewel hij nog elke week op het veld staat, is het al even geleden dat Sjaak, inmiddels 81 jaar, zijn professionele carrière afsloot. Die carrière heeft zijn leven voor een groot deel gedefinieerd. Het is dan ook hoog tijd om uitgebreid terug te blikken.

In Langs de Rijn nemen acteur Huub Stapel en schrijver Martin Hendriksma de kijker mee op een epische riviertrip langs één van de langste rivieren van Europa: de Rijn. Populair onder toeristen, van levensbelang voor de industrie in het Ruhrgebied. Een rivier vol verhalen van schippers, schilders en soldaten, ondergelopen dorpen en mysterieuze mythes. Ga in 2020 mee op reis langs een van de meest tot de verbeelding sprekende rivieren van Europa.

Goed nieuws voor de fans van Erica op Reis. Erica Terpstra pakt opnieuw haar koffers en reist af naar inspirerende delen van de wereld en ontmoet hier bijzondere mensen. Eén van de landen die de goedlachse presentator in het nieuwe seizoen aandoet is Peru; een land dat een rijke geschiedenis heeft en mooi afwisselend landschap.

Na het succes van In de voetsporen van D-Day reist Philip Freriks opnieuw mee met de hoofdrolspelers van de Tweede Wereldoorlog. In de voetsporen van de bevrijding spreekt Freriks met de nog levende ooggetuigen van de bevrijding van Nederland. Met burgers, mannen en vrouwen, geallieerden en Duitsers, die allemaal 95 jaar of ouder zijn, reist Freriks terug naar de plekken waar zij gevochten hebben of ooggetuige waren. Aan de hand van hun verhalen, archiefmateriaal en dagboekfragmenten worden er levensechte reconstructies gemaakt.

De Kunstdetective komt terug! In een nieuw seizoen van de zesdelige serie volgt MAX kunstdetective Arthur Brand tijdens zijn speurtochten naar gestolen kunst. In het eerste seizoen reisde de kunstdetective de wereld over en bracht hij talrijke kunstwerken terug. De beroemde paarden van Hitler, werken uit het Westfries Museum, en een 1500 jaar oud Byzantijns Mozaïek zijn slechts enkele van de vele bekende werken die Arthur Brand wist op te sporen. In 2020 opereert Brand opnieuw in het schemergebied tussen boven- en onderwereld, op zoek naar gestolen kunst.

maxvandaag.nl | Instagram: @OmroepMAX_ | Twitter: @OmroepMAX | Facebook.com/omroepmax