Hilversum,
15
december
2016
|
14:28
Europe/Amsterdam

Vier de feestdagen met MAX

MAX is er ook voor u tijdens de feestdagen. Van vrijdag 16 t/m zaterdag 31 december kunt u genieten van een programmering vol variatie met muziek en actualiteit.

The Great Race – 16 december 22.35 uur bij Zapp
In de filmklassieker The Great Race daagt Dr. Fate ’s werelds grootste held The Great Leslie uit voor een race van New York naar Parijs. Ook journaliste Maggie DuBois gaat deze uitdaging niet uit de weg. De race brengt hen naar het Wilde Westen, het koude Alaska en het koninkrijk van Carpania. Met deze race gaan de deelnemers een groot avontuur tegemoet.

FINN (HH) – 29 december om 09.00 uur bij Zapp
Op 19 december zendt MAX de ontroerende kerstfilm FINN uit. Als Finn een oude man viool ziet spelen wil hij dat dolgraag ook leren. Maar zijn vader ziet liever dat hij gewoon blijft voetballen en verbiedt zijn zoon om muziek te maken. Maar Finn wil zó graag viool spelen, dat hij de relatie met zijn vader op het spel zet. Tijdens zijn voetbaltraining oefent hij stiekem op de boerderij.

MAX Muziekspecial: Libera Boy’s Choir – 24 december 16.05 uur op NPO 2 (HH)
Op zaterdag 24 december zendt MAX een concertregistratie van het wereldberoemde Libera Boy’s Choir uit. Dit bijzondere en veelbelovende koor uit Engeland bestaat uit jongens tussen de zeven en zestien jaar oud. Hoewel de jongens van het Libera Boy's Choir heel gewoon lijken, bewijst hun zang toch echt het tegendeel: hun zuivere stemmen en complexe harmonieën zijn buitengewoon. Ze brengen prachtige koorstukken ten gehore die u niet mag missen.

MAX Proms – 24 en 31 december om 17.35 en 23.45 uur op NPO 2
Ook dit jaar zendt MAX de registratie van MAX Proms uit. MAX Proms laat duizenden mensen genieten van live-muziek en sfeervolle optredens. Ook tijdens deze dertiende editie kunt u meezingen met zowel pop als klassieke muziek. Internationale en nationale sterren staan bij elkaar op de bühne en staan garant voor één groot feest. O.a. Kool & The Gang, The Trammps, The New London Chorale, Ruth Jacott en het Metropole Orkest maken dit jaar hun opwachting. In de uitzending van 31 december tellen we af tot het nieuwe jaar.

MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial – 24 en 26 december om 18.25 uur op NPO 2
Voor het 10e jaar op rij organiseert MAX Maakt Mogelijk een groots kerstdiner voor ouderen uit het hele land. Ook deze Kerst vindt het diner plaats in de prachtige Grote Kerk in Den Haag. Het kerstdiner zal worden bijgewoond door 350 ouderen. Zij krijgen een driegangendiner, wensen worden vervuld en er zijn optredens van o.a. Musical de Grote Drie, Hans Klok, Joke Bruijs, Kwaliteits Koor Karakter en Edsilia Rombley. Heel Holland Bakt-kandidaten Francis, Emma en Manuela bakken voor speciale gasten.

’n Beetje Verliefd - 25 december om 07.05 uur op NPO 1
In deze MAX Telefilm vindt weduwnaar Thijs, via een contactadvertentie en tegen de zin van zijn dochters, een nieuwe levenspartner. Zijn kleinzoon Omar is verliefd op Meral, maar kan haar alleen veroveren als hij haar broer verslaat met olieworstelen. Daarvoor heeft hij de hulp nodig van zijn opa.

Trouw Kerstconcert – 25 december om 13.20 uur op NPO 1
Traditiegetrouw zendt MAX een sfeervol kerstconcert uit, dit jaar in samenwerking met dagblad Trouw. Bekende artiesten treden op, Trouw-columnisten dragen voor en mantelzorgers vertellen hun verhaal. Een zeer gevarieerd gezelschap zorgt voor een Kerst waarbij iedereen muzikaal wordt bediend. Mathilde Santing, Paul de Munnik, Tania Kross, Shirma Rouse, Jim Bakkum, Carel Kraayenhof, Giovanca, Yentl en de Boer, Iris Kroes en rapper Diggy Dex brengen hun muzikale ode aan de vier miljoen mantelzorgers die ons land telt.Ook zullen er prachtige kerstmedley's worden gezongen. Dit alles onder muzikale begeleiding van Guido's Orchestra onder leiding van Guido Dieteren in samenzang met het Christelijk Mannenkoor Scheveningen en organist Sander van Márion.

Missie MAX – 25 en 27 december om 17.00 en 17.10 uur op NPO 1
Nederlandse militairen, politieagenten en de Marechaussee zijn vaak maandenlang ver van huis zonder vrienden, familie en hun geliefden. Het gemis is tijdens de feestdagen vaak extra aanwezig. MAX en Defensie hebben samen Missie MAX in het leven geroepen om uitgezonden militairen en het thuisfront een hart onder de riem te steken. Met optredens van o.a. Glennis Grace, Wolter Kroes en Miss Montreal. Jan Slagter brengt nieuwjaarswensen van het thuisfront bij militairen over de hele wereld.

De Missie MAX Kerstgroeten worden uitgezonden in de nachtcarrousel tussen 24 december en 30 december.

Chitty Chitty Bang Bang (HH) – 24 december om 14.20 uur op NPO 1
Ga mee op avontuur met de auto Chitty Chitty Bang Bang in de gelijknamige film. Ontdek een wereld vol met piraten, kastelen en een heleboel pret. Alles wat Caractacus Potts uitvindt, loopt verkeerd. Zelfs de snoepjes die hij maakt, zitten vol gaten. Hoe komt het dan dat hij een auto heeft kunnen maken die niet alleen rijdt, maar ook vliegt en vaart? Wie dat wil weten gaat mee op reis met die wonderlijke Chitty Chitty Bang Bang.

A Christmas Evening with Trijntje – 25 december om 19.30 uur op NPO 2
Op Eerste Kerstdag zendt MAX het sfeervolle kerstconcert van de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis uit. Trijntje zingt in een akoestische sfeer kerstliedjes die haar nauw aan het hart liggen. Er kan gerekend worden op een sfeervol en intiem concert met prachtige muziek.

Hello, Dolly! – 26 december om 14.20 uur op NPO 1
In de Amerikaanse film Hello, Dolly! viert Cornelius Hackl zijn promotie samen met zijn goede vriend Barnaby Tucker in New York. In een chique restaurant komen de twee vrienden hun baas Horace Vandergelder tegen. Horace is op advies van Dolly in New York op zoek naar zijn toekomstige vrouw. Wat hij echter niet weet, is dat Dolly er alles aan doet om Horace voor zich te winnen.

Around The World in 80 Days – 27 december om 13.35 uur op NPO 1
In de romantische avonturenfilm Around The World in 80 Days gaat Engelsman Phileas Fogg een weddenschap aan, waarin hij beweert dat hij binnen 80 dagen de wereld rond kan reizen. Een reis vol romantiek, obstakels en mooie landschappen.

Bedknobs and Broomsticks – 28 december om 14.15 uur op NPO 1
In Bedknobs and Broomsticks worden drie Londense kinderen (Carrie, Charles en Paul) aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ondergebracht in een klein dorpje bij de humeurige Eglantine Price. Eglantine volgt een cursus tot heks. Al snel ontdekken de kinderen dit bijzondere geheim. Om de kinderen stil te houden, betovert Eglantine een bed waarmee de kinderen naar iedere plaats in de wereld kunnen reizen.

Joanna Lumley’s Japan – 28 december t/m 30 december om 19.30 uur op NPO 2
In dit drieluik wordt de Britse Joanna Lumley gevolgd tijdens haar indrukwekkende reis door Japan. Na de start in het ruige noorden, vertrekt Joanna richting Honshu, het culturele centrum van Japan. Met de pijlsnelle kogeltrein reist zij verder naar het zuiden. Joanna Lumley laat je tijdens haar reis genieten van prachtige tempels, idyllische stranden, indrukwekkende vulkanen en eeuwenoude steden.

Tijd voor MAX ontmoet Charles Aznavour - 28 december om 23.30 uur op NPO 1
Voorafgaand aan zijn concertreeks ontmoet MAX Charles Aznavour in zijn geboortestad Parijs. Op 92-jarige leeftijd treedt Aznavour nog steeds op en betovert hij het publiek met zijn teksten en melodieën. In een gesprek met Martine van Os vertelt hij over zijn opvoeding, over de liefdes in zijn leven en over zijn niet aflatende passie voor muziek. Een inspirerend gesprek met een inspirerende man.

Those magnificent men in their flying machines – 29 december om 14.25 uur op NPO 1
In de Britse filmklassieker Those magnificent men in their flying machines organiseert een welgestelde Londense uitgever een internationale vliegwedstrijd. Dit doet hij op verzoek van zijn dochter en haar vriend, die werkzaam is als piloot. De deelnemers vanuit de hele wereld vliegen voor deze wedstrijd van Londen naar Parijs. Ze strijden om de overwinning én de aandacht van dochter Sarah. De film speelt zich af in 1910, het tijdperk van de luchtvaartpioniers.

Harrie Babba – 31 december om 17.50 uur op NPO 2
Op oudejaarsdag zendt MAX de klucht Harrie Babba uit. Het wordt Harrie Vermeulen wel erg moeilijk gemaakt als hij als de geest uit de lamp moet gehoorzamen aan elke willekeurige gek die hem uit de lamp tovert. Harrie wordt heen en weer geslingerd tussen hilarische misverstanden en dolkomische verwikkelingen. Met zijn gierende capriolen, unieke timing en zijn weergaloze humor weet Jon van Eerd als vanouds het dak van het theater af te blazen.
Kijkwijzer: Grof taalgebruik

Tijd voor MAX Oudejaarsshow – 31 december 16.50 uur op NPO 1
Martine van Os en Sybrand Niessen nemen het afgelopen jaar door samen met bekende gasten, waaronder André van Duin. Verder worden de leukste fragmenten van Tijd voor MAX van afgelopen jaar vertoond. Hoe zag 2016 er uit en wat kunnen we verwachten in het nieuwe jaar?

De feestdagen met MAX
Van 30 november tot en met 31 december
pers.omroepmax.nl | wwww.omroepmax.nl

Het jaar van… - woensdag 28 december tot en met zaterdag 31 december tussen 20.00 en 23.00 uur op NPO Radio 1
Op NPO Radio 1 luidt MAX het jaar uit met vier bijzondere avonden. In Het jaar van… nemen Frank Lammers, prof. Erik Scherder, Isa Hoes en André van Duin plaats achter de microfoon.

Op woensdag 28 december trapt Frank Lammers dit eindejaarsprogramma af. Hij ontvangt, live vanuit het West-End Theater op Terschelling, zijn gasten. Onder anderen Paul de Munnik, Viggo Waas en Joost Prinsen. Naast serieuze thema’s als de vluchtelingenproblematiek is er ook ruimte voor vrolijkheid met veel muziek.

Professor Erik Scherder is op donderdag 29 december presentator. De neurowetenschapper wil positief het jaar uit en zal inzoomen op onder meer het ouderenbeleid in Nederland en de kracht van muziek. Onder anderen Joop van den Ende, Edwin van der Sar en cardioloog Leonard Hofstra zijn te gast.

Schrijfster en actrice Isa Hoes neemt op vrijdag 30 december plaats achter de Radio-1-microfoon. Zij kijkt op geheel eigen wijze terug op 2016 en ook vooruit op 2017. Hoes zal stilstaan bij thema's als omgaan met tegenslag, verandering en acceptatie. Ze ontvangt gasten met een boeiend verhaal, zoals onderwijsvernieuwer Claire Boonstra en programmamaker Beau van Erven Dorens. Maxim Hartman zal een ode brengen aan de vrouw.

André van Duin, gastheer op oudjaarsavond, ontvangt zijn vrienden met oliebollen en bitterballen en staat met hen stil bij bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Daarbij is ook veel aandacht voor artiesten die ons dit jaar zijn ontvallen: van Annie de Reuver tot Eddy Wally en van Corrie Brokken tot Renée de Haan. Verder mag op oudjaarsavond de conference natuurlijk niet ontbreken: wat is volgens Van Duin en zijn gasten de beste oudejaarsconference ooit?

MAX: Het jaar van..
Van 28 tot en met 31 december tussen 20.00 en 23.00 uur

Frank Lammers | Woensdag 28 december
Met o.a. Paul de Munnik, Viggo Waas en Joost Prinsen
Erik Scherder | Donderdag 29 december
Met o.a. Joop van den Ende, Edwin van der Sar en Leonard Hofstra
Isa Hoes | Vrijdag 30 december
Met o.a. Claire Boonstra, Beau van Erven Dorens en Maxim Hartman
André van Duin | Zaterdag 31 december

www.omroepmax.nl | #HETJAARVAN | @OMROEPMAX