Hilversum,
24
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

David van Bodegom en Lenny Kuhr te gast in TinekeShow van MAX

David van Bodegom en Lenny Kuhr te gast in TinekeShow van MAX 
Tineke de Nooij terug op de radio 

Hilversum, 24 september 2015 - Na een aantal weken in de lappenmand keert Tineke de Nooij aanstaande maandag terug bij haar NPO Radio 5-programma TinekeShow van MAX. Tijdens de vakantie bleek Tineke getroffen door een virusinfectie, waarna MAX-collega Jan Rietman voor haar inviel. Inmiddels is ze voldoende hersteld en uitgerust om weer aan het werk te gaan.

Tineke: “Jan, ontzettend bedankt dat je de afgelopen weken het programma hebt willen overnemen! Ik kan niet wachten om weer te beginnen. Maandag draai ik een lievelingsplaat om mee te beginnen en dan kan de uitzending al niet meer stuk. Yes! Ik ben er helemaal klaar voor, ik heb er zin in!” 

Tineke ontvangt in de eerste week dat ze terug is natuurlijk weer uiteenlopende gasten in haar programma. Maandag komt verouderingswetenschapper David van Bodegom langs bij Tineke met tips en adviezen over hoe je gezond oud wordt. Hij schreef met arts en onderzoeker Rudi Westendorp het boek Oud worden in de praktijk.

Dinsdag schuift Jeroen van der Spek aan in de studio. Hij is een ware Nederlandkenner: als reis- en locatiejournalist heeft hij veel bizarre locaties in ons land bezocht. Hij weet dan ook over iedere locatie een bijzonder verhaal te vertellen. 

Zangeres en Songfestivalwinnares van 1969 Lenny Kuhr komt woensdag praten over haar stemklachten en haar zoektocht naar zichzelf. Ze schreef erover in haar nieuwe boek Gekust door de eeuwigheid

Popjournalist Leon Verdonschot schreef 29 odes aan Bruce Springsteen en donderdag vertelt hij bij Tineke over zijn fascinatie voor deze zanger. 

Vrijdag 2 oktober komt zanger Sjors van der Panne live optreden. Sjors werd vorig jaar tweede bij The Voice of Holland en is sindsdien een ware ambassadeur voor Nederlandstalige muziek. Binnenkort treedt hij op in Het Concertgebouw. 

Over TinekeShow 
TinekeShow is dagelijks te beluisteren op NPO Radio 5 Nostalgia, met daarin een studiogast, de ‘Blijmakers’, het spel ‘3-in-1’ en een vraag voor de luisteraars. NPO Radio 5 Nostalgia is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+). 


MAX 
TinekeShow 
Elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
www.TinekeShow.nl