Hilversum,
02
augustus
2019
|
16:24
Europe/Amsterdam

Dashcambeelden: bijna 5000 euro schade door toedoen valetparkingbedrijf

Maandag 5 augustus om 20.30 uur op NPO 1

Door toedoen van medewerkers van een valetparkingbedrijf dat op Schiphol opereert is bijna 5000 euro schade aan de auto van een vakantieganger toegebracht. Op de beelden, gemaakt door de dashcam van de auto en in handen van MAX vakantieman, is te zien en horen hoe medewerkers van het bedrijf de auto beschadigen. Maandag om 20.30 uur op NPO 1 in MAX vakantieman veel beelden van de werkwijze van dit bedrijf.

In de video- en geluidsopnames is onder meer te zien hoe een valetparkingmedewerker opmerkt dat het begint te stinken in de auto. Naar eigen zeggen omdat de handrem er nog opstaat, en hij niet weet hoe deze er weer afgaat. Als de stank steeds erger wordt, besluit een medewerker de auto de wasstraat in te sturen. Dit gaat helemaal mis. De bestuurder negeert meerdere stoptekens en rijdt de auto langs een stel beugels, die duidelijk hoorbaar over het dak krassen. Uiteindelijk vindt de wasbeurt in de wasstraat nooit plaats.

Ook is in de video te zien hoe de medewerker door rood rijdt, zegt te gaan botsen met de auto en vlak langs een tegenligger rijdt. Een medewerker van het valetparkingbedrijf houdt tijdens de opnames kantoor in de auto van de eigenaar. Hij beantwoordt diverse telefoontjes. Opmerkelijk is het gesprek dat hij met een bezorgde klant voert. De klant (waarvan in de video de stem om privacy-redenen is vervormd), heeft zorgen over valet parking naar aanleiding van de MAX vakantieman-uitzending van 22 juli jl. over misstanden bij valet parking bedrijven. De medewerker stelt de klant gerust door te bevestigen dat zijn valetparking “een gerenommeerd bedrijf” is.

Een dashcam is een steeds populairder wordende camera, die automobilisten kunnen plaatsen op het dashboard van hun wagen. De opnames, vaak gemaakt in de rijrichting van de auto, zijn bedoeld om bij schade bewijsmateriaal te kunnen aanleveren aan de verzekering. Bijvoorbeeld bij een botsing.

MAX vakantieman is maandag 5 augustus om 20.30 uur te zien op NPO 1.

MAX vakantieman
Elke maandag
Om 20.30 uur, NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen