Hilversum,
10
mei
2019
|
16:51
Europe/Amsterdam

Daisy Correia en Re-Play bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 11 mei tot en met vrijdag 17 mei staan er weer veel leuke dingen op de planning bij de MAX-programma's op NPO Radio 5. Hieronder een overzicht.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Op zaterdag 11 mei spreekt Jan Rietman in Wekker-Wakker-Weekend! met journalist Jacques D'Ancona over de komende Eurovisie Songfestival week. Gaat het songfestival tegenwoordig nog wel om de liedjes, of is het een totaaltheater geworden? Verder is er natuurlijk aandacht voor Moederdag, en in Country Roads is de nieuwe Nashville-held Rick Trevino te horen. 

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Jeroen van Inkel presenteert elke werkdag zijn ochtendprogramma Je dag is goed. Pitreporter Jack Plooij blikt op maandag 13 mei terug op de Grand Prix van Spanje. Hoe heeft Max Verstappen het ervan afgebracht? Verder is er veel aandacht voor het Eurovisie Songfestival. Op maandag staat de tombola in het teken van Eurovisie Songfestival-liedjes en Jeroen volgt Duncan Laurence op de voet. 

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Het middagprogramma Haandrikman! is elke maandag tot en met donderdag te horen. Met de mooiste nummers en natuurlijk een belletje met de jarige van de dag. 

​De MAX! – Elke werkdag van 18.00 uur tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Op maandag 13 mei ontvangen Manuëla en Henkjan fadozangeres Daisy Correia in De MAX!. Daisy is naar eigen zeggen 'een kind van twee culturen', met een Nederlandse vader en een Portugese moeder. Al vroeg raakte ze in de ban van de Portugese fado: het Portugese levenslied. Ze treedt regelmatig op in haar moeders geboorteland, waar Daisy een bekendheid is. Momenteel toert ze langs Nederlandse theaters. 

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
Op vrijdag 17 mei is het muzikale duo William Smulders en Lieke Grey te gast in TinekeShow. Dit duo speelt al jaren overal in het land pophits uit de jaren zestig. Ook de iconische zanggroep uit de jaren negentig Re-Play brengt een bezoek aan de studio. Bijna vijfentwintig jaar na hun allereerste single komt de Rotterdamse R&B-band met hun nieuwe single Mama, een muzikale ode aan alle moeders. 

Ron wacht op de nacht – Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Ron Brandsteder presenteert wekelijks het programma Ron wacht op de nacht. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Ron strooit zand in de ogen en muziek in de oren van de luisteraars.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX!, Haandrikman! en Ron wacht op de nacht is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).