Hilversum,
02
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Daan Schuurmans speelt hoofdrol in Heer & Meester (2-1-2014)

Daan Schuurmans speelt hoofdrol in Heer & Meester
Privé detective serie start 11 januari 2014 bij MAX

Hilversum, 3 januari 2014 - Op zaterdag 11 januari om 20.30 uur op Nederland 1 is de eerste uitzending van Heer & Meester, met in de hoofdrol Daan Schuurmans. Schuurmans speelt de charismatische en avontuurlijke Valentijn Bentinck. Zijn tegenspeelster is Sytske van der Ster, zij speelt de charmante Officier van Justitie Suze Geleijnse. De serie wordt geproduceerd door FourOne.Media, onderdeel van de Fremantle Group.

Valentijn Rixtus Bentinck is een zeer welgestelde, charismatische man, wiens leven beheerst wordt door het mysterie van zijn onbekende verleden. Twee dagen na zijn geboorte is hij te vondeling gelegd bij een katholiek internaat in het zuiden van het land. In zijn wiegje lag een indrukwekkend legaat met een gedetailleerde richtlijn voor zijn opvoeding en een regeling die hem voor de rest van zijn leven tot een bemiddeld en onafhankelijk man maakt. Zijn motto luidt dan ook: 'Elke dag is Valentijnsdag!´. Maar ondanks zijn avonturen en uitspattingen blijft de onduidelijkheid over zijn afkomst aan hem knagen.

Door Valentijns vele contacten in de hogere kringen is hij voor de ambitieuze en aantrekkelijke Officier van Justitie, Suze (Sytske van der Ster), een ideale weg naar informatie waar ze zelf moeilijk toegang toe heeft. Het feit dat Suze steevast alleen informatie wenst, weerhoudt Valentijn er niet van telkens dieper in de zaak te duiken dan Suze lief is. Vaak struikelt hij over een lijk of staat hij er in ieder geval niet ver vandaan. Als charmante en ongrijpbare heer weet hij zich samen met zijn steun en toeverlaat Leo, de conciërge van het chique Haagse hotel waar hij woont, altijd op een spannende en komische manier uit benarde situaties te redden en de misdaad op te lossen.

Naast Daan Schuurmans en Sytske van der Ster bestaat de cast uit Jules Croiset, Hubert Fermin, Mark Rietman, Ferdi Stofmeel en Robbert de Hoog.

Het scenario is geschreven door Bert Bouma, Robert Jan Overeem, Wim Hoens en Bennie Roeters. Pollo de Pimentel, Willem Zijlstra, Pieter Walther Boer en Marc Willard regisseerden de serie.

Aflevering 1, Fabergé: 
De rijke bankier Sebastiaan Meyer Swantee geeft een exclusief gemaskerd bal. Valentijn is niet voor het feest uitgenodigd. Maar aangezien hij vermoed dat Meyer Swantee documenten in huis heeft die hem meer kunnen vertellen over de herkomst van zijn trustfund - en dus zijn verleden – besluit Valentijn de gastheer en zijn gasten te verassen met een bezoek. Zonder enige moeite mengt Valentijn zich tussen de gasten en krijgt direct prettig contact met de verleidelijke dochter van de heer des huizes: Elise. 

Maar door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden komt Valentijn in handen van justitie en al snel blijkt hij hoofdverdachte in een moordzaak. Op het politie bureau ontmoet hij de mooie en ambitieuze Officier van Justitie, Suze Geleijnse. Valentijn ontsnapt echter uit de handen van de politie en gaat terug naar zijn suite in een gerenommeerd Haags hotel en vraagt de conciërge en tevens trouwe vriend, Leo, hem te helpen zijn naam te zuiveren. Om dat te kunnen doen moet hij wel terug naar het landgoed van Meyer Swantée om de echte moordenaar te ontmaskeren...

 

MAX: Heer & Meester 
Vanaf zaterdag 11 januari 2014 om 21.30 uur op NED 1 (10 afleveringen)
De eerste aflevering is een extra lange aflevering van 70 minuten 
www.heerenmeester.tv

Beeldmateriaal is beschikbaar via  www.omroepmax.nl/pers of via  persfoto@omroepmax.nl.