Hilversum,
14
december
2018
|
13:08
Europe/Amsterdam

Daan Schuurmans, Frank Evenblij en Jan van Veen te gast bij Tijd voor MAX

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 december ontvangen Martine van Os en Sybrand Niessen weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Deze week komen onder anderen Frank Evenblij, Daan Schuurmans en Jan van Veen langs. Tijd voor MAX is elke werkdag om 17.10 uur te zien op NPO 1.

Maandag 17 december schuift presentator Frank Evenblij aan bij Martine en Sybrand. Een nieuw seizoen van zijn personalityshow Evenblij maakt vrienden gaat 24 december van start. In deze serie gaat hij wekelijks op pad met nationale én internationale beroemdheden.

Dinsdag 18 december staat de uitzending van Tijd voor MAX volledig in het teken van aids. In Nederland is aids dankzij goede behandeling naar de achtergrond verdwenen, toch sterven er wereldwijd elke dag nog 300 kinderen aan de gevolgen. Onder anderen ambassadeur van het aidsfonds Angela Groothuizen en kinderarts Dasja Pajkrt zijn te gast.

Acteur Daan Schuurmans komt woensdag 19 december langs in de studio. Hij speelt de rol van Valentijn Rixtus Bentinck in de televisiefilm Heer en Meester. De film is het langverwachte slotdeel van de gelijknamige misdaadserie die MAX eerder heeft uitgezonden. Geeft de film uitsluitsel over het raadselachtige verleden van Valentijn? Wie weet kan Daan hierover een tipje van de sluier oplichten.

Op donderdag 20 december is programmamaker Leo Fijen te gast. 15 jaar geleden maakte hij voor KRO al een serie over kloosters en nu keert hij in een speciale reeks terug naar de meest bijzondere abdijen die hij toen bezocht. In De mooiste kloosters van Europa, speekt hij onder meer met Nederlandse abten en abdissen in Wales, de Provence en Zuid-Frankrijk.

De week wordt op vrijdag 21 december afgesloten met radio-legende Jan van Veen. Het iconische avondprogramma Candlelight, dat al ruim 50 jaar hét podium is voor amateurpoëzie, wordt vanaf 4 januari uitgezonden bij MAX op NPO Radio 5. Met zijn kenmerkende stemgeluid weet Jan de gedichten van de luisteraars nog nét dat beetje extra te geven. In Tijd voor MAX geeft hij hier alvast een voorproefje van.

Tijd voor MAX
Maandag 17 november tot en met vrijdag 21 december
Om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen
www.maxvandaag.nl

www.instagram.com/tijdvoormax | www.facebook.com/tijdvoormax | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX |